Digitaitoja maaseutukuntiin -hanke

Digitaitoja maaseutukuntiin -hanke2024-04-29T20:13:00+03:00

Digitaitoja maaseutukuntiin -hanke 2024 – 2025

Kosken Tl, Marttilan ja Auran kirjastoissa käynnistyy yhteinen ”Digitaitoja maaseutukuntiin”-hanke 1.5.2024.

Hanke tarjoaa senioreille maksutonta digitukea kaikilla hankepaikkakunnilla. Henkilökohtaisia digiopastusaikoja voi varata kustakin kirjastosta ja avoimia digikahviloita järjestetään joka toinen viikkoa kaikilla paikkakunnilla. Digikahviloiden ohjelma vaihtee paikkakunnittain, ja kevään aikataulun ja ohjelman näet alta Auran, Kosken ja Marttilan osalta.

Matalan kynnyksen digitukea pienissä arkisissa digipulmissa voi tulla kyselemään myös Kosken aamutorilla keskiviikkoisin, marttilan iltapäivätorilla keskiviikko iltapäivisin ja Aurassa iltatorilla Auraamon pihalla tiistaina 4.6. ja 11.6.

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteiden käyttöön ja sähköiseen asiointiin. Digituen sisältö voi vaihdella sähköisen asioinnin opastamisesta palveluiden ja laitteiden valintasuosituksiin, sekä käyttöönottoon.

Digituen palvelut keväällä ja kesällä 2024 paikkakunnittain:

Auran digipalveluiden tulostettava esite löytyy: Auran digituen palvelut

Kosken Tl digipalveluiden tulostettava esite löytyy: Kosken Tl digituen palvelut

Marttilan digipalveluiden tulostettava esite löytyy: Marttilan digituen palvelut

Syksyn aikataulu ja ohjelma valmistuu elokuun alussa.

 

Lisätietoa hankkeesta:

Lauri Honkala
Digitaitoja maaseutukuntiin -hanketyöntekijä
sähköposti: lauri.honkala@koski.fi
puhelin: 044 744 1288

 

Valtakunnallinen palvelu avattiin vuonna 2023 seniorien digitaitojen tueksi – SeniorSurfin etäopastus

SeniorSurfin maksuton ja valtakunnallinen etäopastuspalvelu senioreille on auennut maanantaina 6.3.2023. Yhden luukun palvelusta seniorit saavat apua uusien digitaitojen opetteluun, opastusta digipulmien ratkaisuun ja neuvontaa muihin digiasioihin. Etäopastuspalvelun on rakentanut Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Opastajina toimivat yhteistyökumppaneiden luotettavat vapaaehtoiset vertaisopastajat, jotka yleensä ovat senioreita itsekin. Etänä tapahtuva opastus on turvallista ja rauhallista eikä sitä kannata jännittää. Opastuksissa edetään opastettavien tahdissa eikä kaikkea tarvitse osata valmiiksi.

SeniorSurfin etäopastuksessa opastuspyynnön voi tehdä helposti yhdellä verkkolomakkeella tai soittamalla puhelinpalveluun. Asuinpaikalla ei ole väliä, sillä opastus tapahtuu puhelimitse tai tietokoneen välityksellä, tarvittavia ohjelmia käyttäen. Etäopastusta voi pyytää verkkolomakkeella osoitteessa www.etäopastus.fi tai puhelimitse maanantaisin ja torstaisin klo 10–12 numerossa 044 7007 101 (hinta pvm/mpm).

Etaopastus_flyer_A5_WEBEtäopastuksen esite avautuu yllä olevasta linkistä pdf-muodossa.

 

Go to Top