Kuluttajan e-lasku saatavissa seuraavissa laskutuksissa:

Yleishallinto:

 • Asuntojen vuokrat

Sivistystoimi:

 • Päivähoitomaksut

Tekninen toimi:

 • Vesi- ja jätevesilaskut

Vapaa-aikatoimi:

 • Liikuntatoimen laskut

 

e-lasku ja suoramaksu

 • E-lasku korvaa suoraveloituksen, kun käytössäsi on verkkopankki ja käytät sitä aktiivisesti. Laskuttaja lähettää e-laskun sähköisesti suoraan verkkopankkiisi. Laskussa ovat kaikki maksamiseen tarvittavat tiedot valmiina, jolloin tilinumeroa, viitenumeroa tai laskun loppusummaa ei tarvitse näppäillä. Pankki maksaa e-laskun eräpäivänä automaattisesti tililtäsi. Halutessasi voit myös hyväksyä verkkopankissa jokaisen e-laskun erikseen maksettavaksi. Tarvittaessa voit muuttaa laskun eräpäivää ja summaa. Halutessasi saat pankistasi ennakkoilmoituksen saapuneesta e-laskusta joko sähköpostilla tai tekstiviestillä.
 • Saat e-laskun käyttöösi verkkopankin kautta niiltä laskuttajilta, jotka tarjoavat e-laskua pankissasi.
  1. Aloita tekemällä e-laskusopimus kätevästi verkkopankissa.
  2. Kun maksat paperilaskua, muuta laskun toimitustavaksi e-lasku.
  3. Voit myös suoraan etsiä verkkkopankissa laskuttajia. Kunta löytyy parhaiten y-tunnuksella 0213007-9. Kun laskuttaja löytyy, voit lähettää tilauksen e-laskutukseen siirtymisestä.
  4. Seuraava lasku saattaa tulla vielä paperilla, mutta tästä eteenpäin lasku tulee e-laskuna suoraan verkkopankkiin.
 • Suoramaksu on tarkoitettu sellaiselle asiakkaalle, jolla ei ole verkkopankkia käytössään. Suoramaksu toimii yhtä vaivattomasti kuin suoraveloituskin. Pankki maksaa laskut tililtäsi toimeksiantosi mukaisesti. Laskuttajalta saat laskun tiedot kotiisi, ja lasku kopiot se lähettää jatkossa pankkiisi laskunmaksua varten.

Lisätietoja e-laskusta: www.e-lasku.info