Kosken Tl kunnan verkkosivuja on uudistettu. Uudet sivut löytyvät vanhasta osoitteesta www.koski.fi, mutta etusivulta lähtien näkymä on kokonaan muuttunut. Kunnan asukkaita palveleva informaatio löytyy sivuilta edelleen, mutta uutta on matkailijat tervetulleeksi toivottava Visit Koski -palvelu.

Sivut on toteutettu paikallisin voimin mainostoimisto Summit Median ja kunnan työntekijöiden yhteistyönä. Uusien asukkaiden hankinta näkyy tavoitteena taustalla, mutta vähintään yhtä paljon on panostettu kunnan strategiassakin esiin nousevaan kuntalaisten hyvinvointiin.

– Minä puhuisin vanhan sivustomme modernisoinnista. Uusilla sivuilla oikeasti uutta on Visit Koski -osuus, mutta vanhat sivut ja tonttitarjonta löytyvät edelleen helposti. Olemme pyrkineet käyttäjäystävällisyyteen ja houkuttelevuuteen. Ainakin minun mielestäni voimme puhua selkeästä parannuksesta, kunnanjohtaja Henri Partanen arvioi.

Sivuston graafisesta ilmeestä vastannut Summit Median Laura Ketola korostaa asioiden aikaisempaa selkeämpää esittämistä.

– Koskella on paljon nähtävää ja koettavaa, mistä varsinkaan ensimmäistä kertaa kunnan sivuille tulevat henkilöt eivät tiedä mitään. Heidät haluamme toivottaa tervetulleiksi. Vanhoilta sivuilta lähtee uudistuksen myötä paljon asioita pois ja uskon kovasti, että sen myötä asiat löytyvät aikaisempaa helpommin ja sivuja on myös mukavampi käyttää. Tämä työ tosin on edelleen osin kesken.

Ketola toteaa, että modernissa maailmassa asiat muuttuvat koko ajan. Esimerkiksi vuodenvaihteen sote-uudistuksen myötä aikaisemmin kuntien vastuulla olleita asioita siirtyi uusien hyvinvointialueiden hoidettaviksi. Tämä vaikuttaa myös viestintään.

– Kunnan sivut uudistettiin edellisen kerran yli viisi vuotta sitten. Se on tällä alalla pitkä aika, joten päivitys oli perusteltu. Ja kun kunnan markkinointia uudistetaan muutenkin, sivujen modernisointi sopii samaan yhteyteen mainiosti.