Kahviaitta on rauhaisa ja viihtyisä kesäkahvila, 1800-luvun puitteissa. Aitassa voi lisäksi tutustua vuosittain vaihtuvaan näyttelyyn. Kahviaitan maukkaat leivonnaiset ovat itseleivottuja.

Kosken Tl Maaseutunaiset ry:n ylläpitämä Kahviaitta sijaitsee vanhassa, vuodelta 1818 olevassa lainamakasiinissa, joka on nimensä mukaisesti ollut viljavarastona siemenviljan sekä nälkävuosina myös leipäviljan lainaajana. Korkona lainaajalta perittiin vähän enemmän viljaa takaisin kuin oli lainattu. Lainamakasiinia on isännöinyt seurakunta ja manttaalikunta, nykyisin rakennuksen omistaa Kosken Tl kunta.

Kun taiteilija Yrjö Liipola 50-luvulla lahjoitti veistoksensa Kosken Tl kunnalle, niiden ensimmäinen pitkäaikainen varasto- ja osittain myös esittelypaikka oli lainamakasiini. Tila oli näyttelypaikaksi ahdas, ja kun taidemuseo v. 1970 valmistui, sinne siirretyt veistokset pääsivät avarissa, valoisissa tiloissa oikeuksiinsa.

 

Museokahvila Kahviaitta

Lainamakasiini jäi tyhjäksi, ja silloin aktiiviset maatalousnaiset ryhtyivät puuhaamaan museokahvilaa, jonka ovet avattiin ensimmäisen kerran kesällä 1973. Vuosien myötä kesäkahvilan toiminta on vakiintunut nykyiselle tasolle, alakerrassa myydään kahvia, virvokkeita, kotileivonnaisia sekä lahjatavaroita, yläkerrassa on vuosittain vaihtuva kotien aarteiden kesänäyttely.

Vuoden 2022 kesänäyttelyn teemana ovat ryijyt ja raanut.


Kahviaitta avoinna kesällä alkaen 28.5. sunnuntaisin klo 11-18.

Lisäksi Juhannuslauantaina 24.6. aitta palvelee klo 11-18.

Avoinna myös Kohaus lauantaina

Ryhmille tilauksesta myös muina ajankohtina.

 

Museokahvila Kahviaitan sisäkuva
Tule nauttimaan kupillinen kuumaa tai kylmää viihtyisässä kesäkahvilassamme!
Osoitteessa Hämeentie 45, Koski Tl.

Kosken Tl Maaseutunaiset ry

Retkikunnat voivat tilata kesäaikana kahvilapalveluja, Marja Lampainen p. 040 705 9014.