Kahviaitta on rauhaisa ja viihtyisä kesäkahvila, 1800-luvun puitteissa. Aitassa voi lisäksi tutustua vuosittain vaihtuvaan näyttelyyn. Kahviaitan maukkaat leivonnaiset ovat itseleivottuja.

Kosken Tl Maaseutunaiset ry:n ylläpitämä Kahviaitta sijaitsee vanhassa, vuodelta 1818 olevassa lainamakasiinissa, joka on nimensä mukaisesti ollut viljavarastona siemenviljan sekä nälkävuosina myös leipäviljan lainaajana. Korkona lainaajalta perittiin vähän enemmän viljaa takaisin kuin oli lainattu. Lainamakasiinia on isännöinyt seurakunta ja manttaalikunta, nykyisin rakennuksen omistaa Kosken Tl kunta.

Kun taiteilija Yrjö Liipola 50-luvulla lahjoitti veistoksensa Kosken Tl kunnalle, niiden ensimmäinen pitkäaikainen varasto- ja osittain myös esittelypaikka oli lainamakasiini. Tila oli näyttelypaikaksi ahdas, ja kun taidemuseo v. 1970 valmistui, sinne siirretyt veistokset pääsivät avarissa, valoisissa tiloissa oikeuksiinsa.

 


Lainamakasiini jäi tyhjäksi, ja silloin aktiiviset maatalousnaiset ryhtyivät puuhaamaan museokahvilaa, jonka ovet avattiin ensimmäisen kerran kesällä 1973. Vuosien myötä kesäkahvilan toiminta on vakiintunut nykyiselle tasolle, alakerrassa myydään kahvia, virvokkeita, kotileivonnaisia sekä lahjatavaroita, yläkerrassa on vuosittain vaihtuva kotien aarteiden kesänäyttely.

Vuoden 2021 kesänäyttelyn teemana on vanhat lelut. (siirtyy vuodella eteenpäin)

Kahviaitan aukeamisen ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.
(avoinna kesällä ajalla xx.xx.-xx.xx. sunnuntaisin klo 11-18.)

Lisäksi Juhannuslauantaina 20.6. aitta palvelee klo 11-18 ja Kohauksessa lauantaina klo 11-22.
Meillä ei ole käytössä korttimaksua, joten varaathan hieman käteistä ostoksiasi varten.

Ryhmille tilauksesta myös muina ajankohtina.

 


Tule nauttimaan kupillinen kuumaa vilpoisassa kesäkahvilassamme!
Osoitteessa Hämeentie 45, Koski Tl.

Kosken Tl Maaseutunaiset ry

Retkikunnat voivat tilata kesäaikana kahvilapalveluja,

tiedustelut Kirsi Jokela 044 744 1125