10-vuotias lukuprojekti ”Loistava lukija”

Kosken kirjaston ja Talolan koulun yhteinen lukuprojekti täyttää  10 vuotta syksyllä 2015. Loistava lukija –lukuprojektia on vuosittain uudistettu ja kirjalistoille on lisätty uusia kirjoja samalla kun vanhoja on poistettu. Parhaita ideoita on säilytetty. Luokka-astekohtaiset kirjalistat sekä kirjoihin liittyvät tehtävät kuuluvat edelleen lukukampanjaan.

Lukudiplomissa on tänäkin lukuvuonna erilaisia kirjakoreja, joissa käsitellään eri aiheita sekä tutustutaan erilaisiin kirjallisuudenlajeihin kuten esim. runoihin, tarinoihin ja sarjakuviin.

Lukudiplomin suoritus on kolmetasoinen, ja joka tasolla on oma nimensä. 1. taso on Loistolukija, 2. taso on Loistokas lukija sekä 3. taso Loistavin lukija. Loistolukija on lukenut 6 kirjaa, Loistokas lukija vähintään 12 kirjaa ja Loistavin lukija peräti 18 kirjaa!

Oppilaat saavat itse päättää mihin tasoon yrittävät lukuvuoden aikana ja lukuvuoden päätteeksi oppilaat saavat sen tasoisen diplomin kuin luetut kirjat ja tehdyt tehtävät oikeuttavat. Lisäksi palkitaan eniten lukeneita oppilaita ja lukemisessa tsempanneita oppilaita.

 

Loistavia lukuhetkiä!