Kuvassa nuoret palokuntaleiriläiset ryhmässä

2.-7.7.2023 yli 800 palokuntalaista vietti leiriviikkoa Kosken koulukeskuksen alueella ja lähiympäristössä. Tämä oli varmasti havaittavissa myös kunnan asukkaiden keskuudessa. POLTE 2023 -leiri oli onnistunut, ainutlaatuinen ja monelle nuorelle myös ensimmäinen leiri. Leiriviikon aikana saimme nauttia raikkaasta, toisinaan aurinkoisestakin säästä. Sadekuurot tai pilviset päivät eivät leiri-intoa onnistuneet haalistamaan.

Leirin vierailupäivänä moni leiriläinen sai läheisensä vierailemaan leirialueella, arvio onkin, että keskiviikkona 5.7. leirin henkilömäärä lähes kaksinkertaistui. Toivottavasti moni teistäkin vieraili leirillä vierailupäivänä – koettavaa ja nähtävää kun leirillä riitti erilaisten näytösten ja ohjelmien muodossa, sekä kanttiinin herkullisine tarjoiluine.

Leirillämme järjestetään Suomessa ainutlaatuinen palokuntarippikoulu. Tänäkin vuonna leiriviikon aikana 18 nuorta osallistui rippikouluun, ja heidät konfirmoitiin Kosken kirkossa 7.7.2023. Leirin aikana myös 15 nuorta suoritti Pelastusopiston opintojärjestelmän mukaisen Pelastustoiminnan peruskurssin, ja ovat täysi-ikäisyyden saavutettuaan valmiita osallistumaan hälytystehtäviin osana operatiivista toimintaa omalla paikkakunnallaan.

Kuvassa palokuntaleiriläiset ovat muodustaneet nurmikentälle numeron 90
Kuvassa palokuntaleiriläisten tilaisuus Talolan koulun pihalla

Ensimmäiset leirintekijät saapuivat Koskelle jo perjantaina 30.6. Viimeiset leirin purkajat poistuivat perjantaina 7.7. klo 23.05. Paljon on kuitenkin järjestettävää ja organisoitavaa ennen leiriä ja sen jälkeen. Leirin onnistumiseen vaikutti suuresti Koski TL:n VPK:n loistava porukka ja yhdessä tekemisen meininki. Suuri kiitos myös kaikille yrittäjille ja toimijoille, jotka olette tukeneet leirin toimintaa ja mahdollistaneet palokuntanuorten elämyksellisen leiriviikon. Leirin järjestymisessä avainasemassa on kunnan kanssa tehtävä yhteistyö lähes jokaisella toimintasektorilla – suuri kiitos Kosken TL kunta hyvästä yhteistyöstä kaikissa leirijärjestelyissä.

Kun leiri päättyi, jono paloautoja poistui leirialueelta sinivalot vilkkuen, tehden kunniaa yhdessä vietetylle leiriviikolle. Kyydissä lapsia, nuoria, aikuisia – leiriläisiä, jotka veivät kotiin viemisiksi jälleen roppakaupalla hyviä muistoja, uusia ystäviä sekä hyviä kohtaamisia vanhojen ystävien kanssa.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on nyt reilu 800 palokuntalaista, joilla on ainainen muistijälki Koski Tl kunnasta – sillä leiri paikkakunta jää aina mieleen.

Kiitos!

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry
POLTE 2023 leirityöryhmä

Jaa tämä artikkeli somessa!

jatka lukemista

Samankaltaiset jutut

 • 4H-yrittäjä myymässä koruja nuorten minimessuilla
  Nuoret istumassa pallomeressa nuorten minimessuilla

  Kosken koulukeskuksessa vietettiin 7.2.2024 Nuorten päivää minimessujen muodossa jo toistamiseen.

  Ensimmäisestä kerrasta Kosken nuorisopalvelujen järjestämä, vähän kasvanut tapahtuma, keräsi paikalle 17 eri näytteilleasettajaa lähiseudulta. Kosken ja Marttilan nuorisopalveluiden lisäksi Salon seurakunta, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrittäjiä saapui mielettömällä yhteishengellä ilahduttamaan nuoria koulupäivän aikana tarjoamalla mm. mielenkiintoisia toiminnallisia aktiviteetteja ja arvontoja sekä vaikuttamismahdollisuuksia alueen nuorille. Messut oli hyvä tilaisuus mainostaa nuorille suunnattuja harrastemahdollisuuksia ja esitellä omaa toimintaa. Kaikki me viestimme osallistumisellamme samalla tärkeää sanomaa: Nuorilla on väliä.

  Tapahtumassa vieraili koulupäivän aikana lähes 200 nuorta ja silminnähden tyytyväistä messuväkeä riitti koko päiväksi. Nuoret löysivät uusia harrastemahdollisuuksia, pohtivat tulevaisuuttaan ja pääsivät kokeilemaan uusia juttuja. Lisäksi tapahtumassa vahvistettiin yhteistyökuvioita ja suunniteltiin uusia.

  Tapahtumassa huokui yhteen puhaltamisen meininki niin monelta taholta, että tapahtuma lienee järjestetään jatkossakin.
  Mukana tapahtumassa olivat: SPR Varsinais-Suomen piiri ja paikallisyhdistys, Niko-toiminta, Kosken Tl Eränkävijät, Novida Loimaa, Kosken Tl liikuntapalvelut, Loimaan Seudun Etsivä nuorisotyö, Kosken Kesäkioski, Salon seurakunta, Kosken Tl VPK, Kosken Tl ja Marttilan Nuorisovaltuusto, PSC Auranmaa, Somero-opisto, Kosken Tl nuorisoseura, Härkätien 4H, Kosken ja Marttilan nuorisopalvelut.

  Kiitos myös Kosken yläaste, lukio ja Talolan koulu hyvästä yhteistyöstä! Meillä on reilusti enemmän Yhdessä!

  Nuori harjoittelemassa elvytystä VPK:n pisteellä nuorten minimessuilla

  Teksti: Noora Lindeberg-Kaukonen ja Katri Honkala
  Kuvat: Katri Honkala

 • Tervetuloa klassisen, viihteen ja elokuvamusiikin tunnelmiin! Sellisti, sähkösellisti, laulaja ja musiikin tohtori Seeli Toivio esiintyy POP-pankin auditoriossa tiistaina 6.2. klo 19 alkaen. Konsertti kestää noin tunnin, ja siinä kuullaan paljon elokuvamusiikkia, mm. Tuulen viemää, Mission Impossible, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, Star Wars, Jurassic Park sekä monta muuta tuttua teemaa. Mukana konsertissa on leffamusiikin lisäksi myös klassista selloa ja laulua, J. S. Bachista Oskar Merikantoon ja Jean Sibeliukseen. Sellojen ilta, jossa soivat Toivion yli 200-vuotias akustinen vanha sello klassisia sellokappaleita sekä elokuvamusiikkia, sekä uusi, moderni Yamaha-sähkösello. Ja tietenkin siis myös laulu.

  Seeli Toivio on monipuolinen muusikko, hän valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta ja ylsi mm. Toivo Kuula -laulukilpailun finaaliin sekä voitti erikoispalkinnon. Toivio on esiintynyt ympäri maailmaa sellistinä ja laulajana mm. New Yorkin Carnegie Hallissa, Wienin Musikvereinissa ja Lontoon Queen Elizabeth Hallissa, Keski-Euroopassa laajasti sekä Aasiassa; oopperadebyyttinsä hän teki Wagnerin Erdan roolissa. Seeli Toivio myös säveltää ja sovittaa sekä tekee mm. koneteknoa.

  Myynnissä artistin cd-levyjä: kortit, käteinen ja MobilePay käyvät maksuvälineinä.

  Konsertin järjestää: Koski TL kulttuuritoimi.

 • Koskella järjestetään kivaa ohjelmaa lapsille ja nuorille myös hiihtolomalla! Nappaa talteen hiihtoloman ohjelma ja tule mukaan! Huomio, joihinkin toimintoihin on ennakkoilmoittautuminen.

  ma 19.2. Savityöpaja Yhdistystalolla paja 1 klo 10-12 I paja 2 klo 13-15 (10 osallistujaa per ryhmä). Ilmoittaudu 15.2. mennessä.

  ti 20.2. Hiitolomaretki Flamingoon ja Prison Island. Ennakkoilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/talvilomaretki2024

  Ke 21.2. Seukkari auki klo 14-18 alakoululaiset (1-6 lk.) ja klo 18.30-21.30 7 lk. ylöspäin.

  To 22.2. Pulkkailua, kuumaa kaakaota ja makkaranpaistoa Hevonlinnalla klo 12-15 (säävaraus).

  Pe 23.2. Perjantai-Seukkari klo 16-20 pienet ja klo 20-22 isot.