Kuvassa nuoret palokuntaleiriläiset ryhmässä

2.-7.7.2023 yli 800 palokuntalaista vietti leiriviikkoa Kosken koulukeskuksen alueella ja lähiympäristössä. Tämä oli varmasti havaittavissa myös kunnan asukkaiden keskuudessa. POLTE 2023 -leiri oli onnistunut, ainutlaatuinen ja monelle nuorelle myös ensimmäinen leiri. Leiriviikon aikana saimme nauttia raikkaasta, toisinaan aurinkoisestakin säästä. Sadekuurot tai pilviset päivät eivät leiri-intoa onnistuneet haalistamaan.

Leirin vierailupäivänä moni leiriläinen sai läheisensä vierailemaan leirialueella, arvio onkin, että keskiviikkona 5.7. leirin henkilömäärä lähes kaksinkertaistui. Toivottavasti moni teistäkin vieraili leirillä vierailupäivänä – koettavaa ja nähtävää kun leirillä riitti erilaisten näytösten ja ohjelmien muodossa, sekä kanttiinin herkullisine tarjoiluine.

Leirillämme järjestetään Suomessa ainutlaatuinen palokuntarippikoulu. Tänäkin vuonna leiriviikon aikana 18 nuorta osallistui rippikouluun, ja heidät konfirmoitiin Kosken kirkossa 7.7.2023. Leirin aikana myös 15 nuorta suoritti Pelastusopiston opintojärjestelmän mukaisen Pelastustoiminnan peruskurssin, ja ovat täysi-ikäisyyden saavutettuaan valmiita osallistumaan hälytystehtäviin osana operatiivista toimintaa omalla paikkakunnallaan.

Kuvassa palokuntaleiriläiset ovat muodustaneet nurmikentälle numeron 90
Kuvassa palokuntaleiriläisten tilaisuus Talolan koulun pihalla

Ensimmäiset leirintekijät saapuivat Koskelle jo perjantaina 30.6. Viimeiset leirin purkajat poistuivat perjantaina 7.7. klo 23.05. Paljon on kuitenkin järjestettävää ja organisoitavaa ennen leiriä ja sen jälkeen. Leirin onnistumiseen vaikutti suuresti Koski TL:n VPK:n loistava porukka ja yhdessä tekemisen meininki. Suuri kiitos myös kaikille yrittäjille ja toimijoille, jotka olette tukeneet leirin toimintaa ja mahdollistaneet palokuntanuorten elämyksellisen leiriviikon. Leirin järjestymisessä avainasemassa on kunnan kanssa tehtävä yhteistyö lähes jokaisella toimintasektorilla – suuri kiitos Kosken TL kunta hyvästä yhteistyöstä kaikissa leirijärjestelyissä.

Kun leiri päättyi, jono paloautoja poistui leirialueelta sinivalot vilkkuen, tehden kunniaa yhdessä vietetylle leiriviikolle. Kyydissä lapsia, nuoria, aikuisia – leiriläisiä, jotka veivät kotiin viemisiksi jälleen roppakaupalla hyviä muistoja, uusia ystäviä sekä hyviä kohtaamisia vanhojen ystävien kanssa.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on nyt reilu 800 palokuntalaista, joilla on ainainen muistijälki Koski Tl kunnasta – sillä leiri paikkakunta jää aina mieleen.

Kiitos!

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry
POLTE 2023 leirityöryhmä

Jaa tämä artikkeli somessa!