Kuvassa vuoden 2023 Kosken hyvinvointilautakunnan palkitut

Vuoden 2023 tunnustukset, palkinnot ja stipendit jaettiin viime viikon maanantaina Koskella Hyvinvointilautakunnan päätösten mukaan. Palkintogaala järjestettiin Kosken kartanolla Livi Butikin tiloissa. Illan juontajana toimi Kosken Kauin puheenjohtaja Esko Heikkinen.

KULTTUURITOIMEN VUODEN 2023 TUNNUSTUS

Tunnustus myönnetään merkittävästä koskelaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä ja kulttuurin tunnetuksi tekemisestä.
Hyvinvointilautakunta päätti myöntää huomionosoituksen Tanja Leinolle.
Perusteluna todettiin, että viimekesäinen Käärijän keikka ja sen hyvin sujuneet järjestelyt lisäsivät positiivisesti Kosken tunnettuutta.

NIPAALI-KIERTOPALKINNON MYÖNTÄMINEN

Kunnan liikuntatoimi luovuttaa vuosittain Nipaali -kiertopalkinnon koskelaiselle urheiluvaikuttajalle, henkilölle, joka on työskennellyt merkittävästi koskelaisen urheilun hyväksi joko valmentajana, muuna taustahenkilönä tai itse urheilijana.  Ensimmäisen Nipaalin haltija oli 1995 Niilo Virta.
Hyvinvointilautakunta päätti myöntää huomionosoituksen Antti Postille, joka on sparrannut useita koskelaisia pöytätennisjunioreita ja valmentanut mm. Alex Naumia. Lisäksi Antti Posti on vuosia ollut yleisurheilujaoston aktiivijäsen.

VUODEN NUORISOVAIKUTTAJAN VALITSEMINEN

Kunnan nuorisotoimi luovuttaa vuosittain Vuoden Nuorisovaikuttaja -kiertopalkinnon koskelaiselle nuorisotoimijalle. Hyvinvointilautakunta päätti myöntää tunnustuksen Sanna Nurmelle.
Valinnassa painoi erityisesti Sanna Nurmen työ MLL:n muskarin vetäjänä sekä iloinen ja positiivinen asenne.

KUNNON KUNTALAISEN VALITSEMINEN

Hyvinvointilautakunta on valinnut vuosittain Kunnon Kuntalainen –nimikkeellä henkilön, jonka valinnan kriteerinä on henkilön pitempiaikainen kuntalaisten hyväksi tehty liikuntaa edistävä työ. Hyvinvointilautakunnan keskustelussa nousi ehdokkaaksi Saku Kanasuo, jolle päätettiin yksimielisesti myöntää Kunnon Kuntalainen -tunnustus. Perusteluina todettiin, että Saku Kanasuo on Kaiun johtokunnassa, aktiivinen valmentaja ja vapaaehtoistyöntekijä sekä lisäksi tekee tärkeää taustatyötä Kaiun toiminnassa.

VUODEN SEURATYÖNTEKIJÄ

Kosken Tl kunnan ehdotus Vuoden Seuratyöntekijäksi 2023 oli Terhi Pettersson. Tunnustus jaettiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa 27.1.2024. Perusteluina Terhin valinnalle oli, että hän on toiminut vuosia Kosken Kaiun tyttöjen lentopallojoukkueen johtajana ja osoittanut monella eri tavalla suurta sitoutumista tälle vapaaehtoistyölle. Hän on esimerkillisesti hoitanut kaikki tarvittavat taustatyöt aina pelireissujen kyydityksistä peliasujen huoltoon.

Lisäksi jaettiin stipendejä menestyneille koskelaisurheilijoille ja -valmentajille. Stipendin suuruus määräytyi saavutusten mukaan seuraavasti:

I-stipendi 400 €

Pöytätennis: Alex Naumi

II-stipendi 300 €

Ammunta: Jouko Flemming

Pöytätennis: Matias Vesalainen

Pöytätennis: Rasmus Vesalainen

Lentopallo: Jukka Lehti

Pöytätennis: Janne Relander

III-stipendi 150 €

Hiihto: Saara Mattila

Lentopallo: Aapo Kanasuo

Lentopallo: Marcus Tiic

Lentopallo: Petteri Puttonen

Lentopallo: Otto Mikkola

Valmentajastipendi 250 €

Pöytätennis: Timo Vesalainen

Pöytätennis: Antti Posti

Lentopallo: Niko Nevala

Lentopallo: Saku Kanasuo

Lentopallo: Triin Koivunen

Ratsastus: Kari Nevala

Hiihto: Hemmo Mattila

Hyvinvointilautakunta

Jaa tämä artikkeli somessa!

jatka lukemista

Samankaltaiset jutut

 • Linnankorven Retriitti tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä Varsinais-Suomalaisessa maalaismaisemassa Koskella Tl mahdollistamalla glamping- telttailun. Glamping on 2020- luvun trendi, jossa yhdistyvät telttailu ja retkielämä sekä luksustason palvelut ja puitteet. Joitakin satoja vuosia sitten kuninkaalliset matkustivat ylellisesti luksusteltoissa ja siirtomaa-aikojen safarimatkailu onkin luksustelttailun malliesimerkki.

  Linnankorven Retriitti on yhden naisen yritys, jolla on luksusteltta Hevonlinnan upeassa harjumaastossa sekä toinen teltta Liipolanjärvellä Kosken Tl kunnan uimarannalla.

  Luksusteltassa ei ahtauduta makuupussin ja makuualustan kanssa pieneen retkitelttaan. Linnankorven Retriitin teltoissa on katto korkealla, kunnon parisänky muhkeine peittoineen ja tyynyineen. Lisäpeitot tuovat lämpöä mahdollisiin viileisiin kesäöihin. Teltoista löytyvät tuolit ja pöytä, matot lattialta – tunnelmavaloja unohtamatta. Teltoista löytyy pihapelejä ja pientä lukemista. Vieraskirjassa sana on vapaa. Telttoihin voi maksimissaan majoittua neljä henkilöä.

  Molempiin telttoihin on mahdollista tilata itselle sopivaan aikaan maittava maalaisaamupala. Se on mukava nauttia kesäaamuna teltan terassilla linnunlaulua sekä puiden rauhoittavaa huminaa kuunnellen.

  Hevonlinnalla voi halutessaan viettää aktiivilomaa frisbeegolfia pelaten, retkeillen ja samoillen harjumaastossa jääkauden jälkiä ihmetellen. Hevonlinnalta löytyy kaksi tulistelupaikkaa sekä näköalatorni.

  Liipolassa saa polskutella sydämensä kyllyydestä hienolla ja lapsiystävällisellä rannalla. Maksuton yleinen saunavuoro on pe-su, kesäkioskissa on myynnissä monenlaista purtavaa ja uudet modernit wc:t löytyvät teltan läheisyydestä.

  Omat ruoat kannattaa pakata kylmälaukkuun. Kaikki muu löytyy valmiina teltoista.

  Kuvassa glamping teltan terassi.
  Kuva glamping teltan sisältä, kuvassa pyöreä pieni pöytä, jonka ympärillä kaksi tuolia, kauempana takana sänky ja yöpöytä.

  Linnankorven Retriitti tarjoaa luontomatkailuun, erityisesti pyhiin vaeltamiseen liittyviä erilaisia asiantuntijapalveluita. Jos hiljentäminen ja hiljentyminen luonnon helmassa kiinnostaa, ole yhteydessä yritykseen.

  Linnankorven Retriitti on saanut alkunsa sen perustajan rovasti ja luonto-ohjaaja Outi Niiniahon elämää ravistelleiden mullistusten myötä. Syvän surun keskellä hän itse on elänyt todeksi, kuinka luonnolla on kokonaisvaltainen parantava vaikutus ihmisen elämään kaikilla sen osa-alueilla.

  Tervetuloa nauttimaan Linnankorven Retriitin palveluista!

  Outi Niiniaho
  outikaarina.niiniaho@gmail.com
  puh. 044 2362892, telttojen varaukset myös Airbnb:n kautta

 • Kuva kesäteatterilavalta: Vihreätukkainen ihminen lippalakki päässä istuu penkillä ja toinen ihminen makaa penkillä pää hänen sylissä.

  Kosken Nuorisoseuran kesäteatteriproduktio ”Likaiset Liperit”
  saa ensi-iltansa ke 19.6. Ompputarhan kesäteatterissa, Härkätie 3.

  Hulvattoman hauska tragikomedia, jossa revitellään rempseillä roolituksilla ja selvitetään murhamysteeriota pienessä Piippanan kunnassa- eli luvassa on perinteistä, ei niin vakavaa kesäteatterikohellusta aikuiseen makuun.

  Piippanan kunnan edelliset kirkkoherrat ovat kuolleet mystisesti. Uuden kirkkoherra Petri Liperin saapuminen saa aikaan pelonsekaisia tunteita eikä jännitteitä vähennä kirkkoherran komea ulkomuoto. Pappilan sisäkön hame vaihtuu minihameeseen ja apteekkari Jaana Mielikäinen tuo kymmenvuotista poikaansa kasteelle vain siksi, että saa olla lähellä kirkkoherraa. Ja mitä on mielessä originellilla Hipi Höytyvällä? Onko hänkin liperien perään? Kirkkoherra Petri Liperi tuntuu olevan liiankin kiinnostunut edellisten kirkkoherrojen kohtaloista. Kaivaako haudankaivaja Kaaleppi Monttu kuoppaa jo kolmannelle kirkkoherralle, Petri Liperille?

  Näytelmän on käsikirjoittanut Tanja Puustinen-Kiljunen, ohjaus Matti Salminen. Emme suosittele esitystä alle 12-vuotiaille.

  Muut esitykset: yönäytös to 20.6 klo 22 (yönäytös etkot klo 18 alkaen)
  ti 25.6., ke 26.6., pe 28.6., ti 2.7. ja ke 3.7. (- kaikki klo 19) lisäksi su 30.6. klo 14

  Tervetuloa!

  Kuva kesäteatterilavalta: iloinen nainen istuu penkillä ja meikkaa, toinen iloinen nainen seisoo penkin takana ja nojaa penkkiin.
  Kuva kesäteatterilavalta: nuori nainen valkoisessa mekossa istuu, toisessa kädessä moppi ja toisessa kukkakimppu. Naisen edessä on sininen ämpäri.
  Kuva kesäteatterilavalta: kirkkoherra seisoo käsi taskussa ja puhuu puhelimeen.
 • MIKÄ IHMEEN HAPPENING? KOSKIS HAPPENING RY ON KYMMENEN JÄSENEN SEKÄ LISÄKSI MUUTAMAN MUUN VAPAAEHTOISEN REKISTERÖITY YHDISTYS, JONKA TARKOITUKSENA ON TUOTTAA TAPAHTUMIA KOSKELLA!

  Koskis Happening ry on tapahtumia tuottava yhdistys, jonka päämääränä on luoda laadukkaita ja monipuolisia tapahtumakokonaisuuksia Kosken alueella. Yhdistyksemme sitoutuu tarjoamaan paikalliselle yhteisölle ainutlaatuisia ja ikimuistoisia elämyksiä, jotka rikastuttavat kulttuuritarjontaa ja vahvistavat yhteisöllisyyttä. Jokainen järjestämämme tapahtuma on huolella suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

  Yhdistyksen jäseniä yhdistää kova halu pitää Koski vireänä ja tuottaa kuntalaisille ja ympäristökuntien asukkaille menoa ja viihdettä.

  Yhdistyksen jäsenet toimivat talkoohengessä ja jokaisella jäsenellä on oman ammattiosaamisen kautta kykyä toteuttaa kiinnostavia ja toimivia tapahtumia. Yhdistyksen jäsenet ottavat henkilökohtaisen taloudellisen riskin järjestämistään tapahtumista ja nämä ensimmäiset tapahtumat kertovatkin onko toiminnalle kysyntää pienellä paikkakunnalla.

  Tulevien tapahtumien kohokohtia:

  Naistenpäivän 8.3. tapahtuma järjestetään jo toista kertaa. Edellisvuoden tapahtuma sai hyvän vastaanoton ja tämän vuoden tapahtumapaikalla -Kosken Nuortentupa- tilaisuus nostetaan uuteen ulottuvuuteen. Tälläkin kertaa luvassa innostavaa puhetta, muotia, kampauksia ja kattava tarjonta myyntipöytiä. Illan kruunaa naistenpäivän After Party. Tästä päivästä tulossa lisäinformaatiota lähiaikoina.

  Kesällä on luvassa nostalgiaa kun yhdistys herättää henkiin KOSKIS-ROCK FESTIVAALIT 26-27.7.2024!

  Järjestelytyö on jo hyvässä vauhdissa ja artisteja lyöty lukkoon. Toivomme, että tämä saa Koskella myönteisen ja runsaan osallistujamäärän. Artistikattauksessa luvassa laaja skaala jokaiselle jotakin- ajatuksella. Tapahtumaan tulossa näyttävä VIP-alue loistavilla lisukkeilla.

  Toivottavasti tapahtumat saavat ihmisiä liikkeelle, ja voimme nauttia sosiaalisista tapahtumista ympäri vuoden! Pidetään Koski vireänä ja tuodaan sitä Suomen kartalle edelleenkin!

  Näillä sanoilla
  Koskis Happening ry

  Naistenpäivä tapahtuman mainos
  Naistenillan afterpartyn tapahtuman mainos