Kuva liikuntahallilta nuorten minimessuista
4H-yrittäjä myymässä koruja nuorten minimessuilla
Nuoret istumassa pallomeressa nuorten minimessuilla

Kosken koulukeskuksessa vietettiin 7.2.2024 Nuorten päivää minimessujen muodossa jo toistamiseen.

Ensimmäisestä kerrasta Kosken nuorisopalvelujen järjestämä, vähän kasvanut tapahtuma, keräsi paikalle 17 eri näytteilleasettajaa lähiseudulta. Kosken ja Marttilan nuorisopalveluiden lisäksi Salon seurakunta, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrittäjiä saapui mielettömällä yhteishengellä ilahduttamaan nuoria koulupäivän aikana tarjoamalla mm. mielenkiintoisia toiminnallisia aktiviteetteja ja arvontoja sekä vaikuttamismahdollisuuksia alueen nuorille. Messut oli hyvä tilaisuus mainostaa nuorille suunnattuja harrastemahdollisuuksia ja esitellä omaa toimintaa. Kaikki me viestimme osallistumisellamme samalla tärkeää sanomaa: Nuorilla on väliä.

Tapahtumassa vieraili koulupäivän aikana lähes 200 nuorta ja silminnähden tyytyväistä messuväkeä riitti koko päiväksi. Nuoret löysivät uusia harrastemahdollisuuksia, pohtivat tulevaisuuttaan ja pääsivät kokeilemaan uusia juttuja. Lisäksi tapahtumassa vahvistettiin yhteistyökuvioita ja suunniteltiin uusia.

Tapahtumassa huokui yhteen puhaltamisen meininki niin monelta taholta, että tapahtuma lienee järjestetään jatkossakin.
Mukana tapahtumassa olivat: SPR Varsinais-Suomen piiri ja paikallisyhdistys, Niko-toiminta, Kosken Tl Eränkävijät, Novida Loimaa, Kosken Tl liikuntapalvelut, Loimaan Seudun Etsivä nuorisotyö, Kosken Kesäkioski, Salon seurakunta, Kosken Tl VPK, Kosken Tl ja Marttilan Nuorisovaltuusto, PSC Auranmaa, Somero-opisto, Kosken Tl nuorisoseura, Härkätien 4H, Kosken ja Marttilan nuorisopalvelut.

Kiitos myös Kosken yläaste, lukio ja Talolan koulu hyvästä yhteistyöstä! Meillä on reilusti enemmän Yhdessä!

Nuori harjoittelemassa elvytystä VPK:n pisteellä nuorten minimessuilla

Teksti: Noora Lindeberg-Kaukonen ja Katri Honkala
Kuvat: Katri Honkala

Jaa tämä artikkeli somessa!

jatka lukemista

Samankaltaiset jutut

 • Tervetuloa klassisen, viihteen ja elokuvamusiikin tunnelmiin! Sellisti, sähkösellisti, laulaja ja musiikin tohtori Seeli Toivio esiintyy POP-pankin auditoriossa tiistaina 6.2. klo 19 alkaen. Konsertti kestää noin tunnin, ja siinä kuullaan paljon elokuvamusiikkia, mm. Tuulen viemää, Mission Impossible, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, Star Wars, Jurassic Park sekä monta muuta tuttua teemaa. Mukana konsertissa on leffamusiikin lisäksi myös klassista selloa ja laulua, J. S. Bachista Oskar Merikantoon ja Jean Sibeliukseen. Sellojen ilta, jossa soivat Toivion yli 200-vuotias akustinen vanha sello klassisia sellokappaleita sekä elokuvamusiikkia, sekä uusi, moderni Yamaha-sähkösello. Ja tietenkin siis myös laulu.

  Seeli Toivio on monipuolinen muusikko, hän valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta ja ylsi mm. Toivo Kuula -laulukilpailun finaaliin sekä voitti erikoispalkinnon. Toivio on esiintynyt ympäri maailmaa sellistinä ja laulajana mm. New Yorkin Carnegie Hallissa, Wienin Musikvereinissa ja Lontoon Queen Elizabeth Hallissa, Keski-Euroopassa laajasti sekä Aasiassa; oopperadebyyttinsä hän teki Wagnerin Erdan roolissa. Seeli Toivio myös säveltää ja sovittaa sekä tekee mm. koneteknoa.

  Myynnissä artistin cd-levyjä: kortit, käteinen ja MobilePay käyvät maksuvälineinä.

  Konsertin järjestää: Koski TL kulttuuritoimi.

 • Koskella järjestetään kivaa ohjelmaa lapsille ja nuorille myös hiihtolomalla! Nappaa talteen hiihtoloman ohjelma ja tule mukaan! Huomio, joihinkin toimintoihin on ennakkoilmoittautuminen.

  ma 19.2. Savityöpaja Yhdistystalolla paja 1 klo 10-12 I paja 2 klo 13-15 (10 osallistujaa per ryhmä). Ilmoittaudu 15.2. mennessä.

  ti 20.2. Hiitolomaretki Flamingoon ja Prison Island. Ennakkoilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/talvilomaretki2024

  Ke 21.2. Seukkari auki klo 14-18 alakoululaiset (1-6 lk.) ja klo 18.30-21.30 7 lk. ylöspäin.

  To 22.2. Pulkkailua, kuumaa kaakaota ja makkaranpaistoa Hevonlinnalla klo 12-15 (säävaraus).

  Pe 23.2. Perjantai-Seukkari klo 16-20 pienet ja klo 20-22 isot.

 • Kosken Tl kunnalla on käytössä sähköinen tilanvarausjärjestelmä osoitteessa http://varaus.koski.fi. Tiloja voivat varata niin kuntalaiset kuin yhdistyksetkin. Sivustolla pääset katsomaan kunkin varattavan tilan vapaat ajat sekä tekemään uuden varauspyynnön. Sivuilta löytyy myös jokaisen tilan kuvat ja tarkemmat tiedot. Varattavia tiloja ovat: Nuorisotila Seukkari, Hevonlinnan ulkoilukeskus, Koskisali, Yhdistystalo, Liipolanjärven sauna sekä Torimyyntikojut. Lisäksi pääset sivujen kautta katsomaan Liikuntahallin vapaita vuoroja. Liikuntahalli luo puitteet monipuoliseen sisäliikuntaan. Liikuntahallilla voit harrastaa mm. sulkapalloa, lentopalloa, pöytätennistä, koripalloa, futsalia, pickleballia ja salibandyä. Liikuntahallin salivuokra on 4€/h.

  Lisätietoja https://koski.fi/visit/liiku-ja-kulje/ 

  Teksti: Katri Honkala