Kuvassa näkyy lasten kädet, heillä on pensselit kädessä ja keskellä lattialla on maalaus linnusta

Kosken syyslomaviikolla järjestettiin monenlaista aktiviteettia lomalaisille. Joihinkin ohjattuihin työpajoihin oli ennakkoilmoittautumiset ja niiden perusteella mm. savipajoja järjestettiin peräti kaksi kappaletta. Ryhmät saatiin täyteen ja viikon aikana järjestettiin mm. savityöpaja, avoin liikuntavuoro liikuntahallilla, nuotiotuokio Myllyrannassa, akvarellimaalausta, korujen tekoa sekä ruoanlaittoa. Lisäksi nuorisotila Seukkari oli auki koko viikon. Toimintaan osallistui lapsia ja nuoria arviolta noin 60 ja kaikki toiminta oli maksutonta.

Ideoita ja ehdotuksia loma-aikojen aktiviteeteiksi kysellään aina lapsilta ja nuorilta itseltään, meitä voi tulla matalalla kynnyksellä nappaamaan hihasta ja ehdottaa jotain uutta! Pyrimme jatkossakin lisäämään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Harrastamisen Suomen mallin jokavuotiset harrastekyselyt ovat yksi mahdollisuus vaikuttaa uusiin seuraavan lukuvuoden harrastuksiin. Lisäksi loma-aikojen ideoita voi esittää läpivuoden.

”Ihka oma nuorisotyöntekijä”

Nuorten palvelut ja nuorisotyö on puhuttanut viime vuosina kovasti, nyt näyttää vahvasti siltä, että olemme saamassa kuntaan ihka oman nuorisotyöntekijän ensi vuoden alusta. Koulunuorisotyö ja ennaltaehkäisevätyö tulevat olemaan hänen työnsä keskiössä, mutta myös vapaa-ajantoiminta kuuluu työnkuvaan. Lisäksi jo muutamia kertoja kokeiltua katupartiointia viikonloppuiltaisin on kokeiltu, mutta resurssipulan vuoksi se on jäänyt vähälle. Toiveena olisi, että myös jalkautuvaa nuorisotyötä saataisiin alueelle. Yhteistyö Salon seurakunnan ja Marttilan nuorisopalveluiden kanssa on lisääntynyt ja yhdistämällä voimamme on meidän mahdollista saada enemmän!

Haasteena on yläasteikäisten ja siitä vanhempien nuorten mukaan saaminen toimintaan. Olemme kyllä yhteyksissä ja kyselemme aktiivisesti myös heidän toiveitaan, mutta mukaan toimintaa saaminen onkin sitten toinen juttu. Toivottavasti löydämme sellaisia nuorisotyön muotoja tulevaisuudessa, johon myös vanhemmat nuoret ovat innokkaita osallistumaan.

Kosken ja Marttilan yhteinen Nuorisovaltuusto kokoontuu noin kerran kuukaudessa pohtimaan alueen nuorten asioista ja edistämään erialisia hankkeita. Tällä hetkellä menossa on Kosken Koulukeskuksen piha-alueen luonnostelu yhteistyössä aluearkkitehdin kanssa. Suunnittelun alkuvaiheessa on kuultu myös kaikkia koulun oppilaita. Erittäin aktiivisen Nuorisovaltuuston edustajia voi myös käydä nykäisemässä hihasta ja kertomassa omia ajatuksia piha-alueen kehittämisestä tai muista askarruttavista asioista.

Teksti: Katri Honkala, Kosken nuorisopalvelut

Jaa tämä artikkeli somessa!

jatka lukemista

Samankaltaiset jutut

 • Kosken Nuorisoseuran kesäteatteriproduktio ”Likaiset Liperit”
  saa ensi-iltansa ke 19.6. Ompputarhan kesäteatterissa, Härkätie 3.

  Näytelmän on käsikirjoittanut Tanja Puustinen-Kiljunen, ohjaus Matti Salminen. ”Likaiset Liperit” on hulvattoman hauska tragikomedia, jossa revitellään hulvattomilla roolihahmoilla ja samalla selvitetään murhamysteeriota pienessä Piippanan kunnassa – eli luvassa on perinteistä, ei niin vakavaa kesäteatterikohellusta aikuiseen makuun.

  Emme suosittele esitystä alle 12-vuotiaille.

  Muut esitykset: yönäytös to 20.6 klo 22 (yönäytös etkot klo 18 alkaen)
  ti 25.6., ke 26.6., pe 28.6., ti 2.7. ja ke 3.7. (- kaikki klo 19) lisäksi su 30.6. klo 14

  Tervetuloa!

 • Vuoden 2023 tunnustukset, palkinnot ja stipendit jaettiin viime viikon maanantaina Koskella Hyvinvointilautakunnan päätösten mukaan. Palkintogaala järjestettiin Kosken kartanolla Livi Butikin tiloissa. Illan juontajana toimi Kosken Kauin puheenjohtaja Esko Heikkinen.

  KULTTUURITOIMEN VUODEN 2023 TUNNUSTUS

  Tunnustus myönnetään merkittävästä koskelaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä ja kulttuurin tunnetuksi tekemisestä.
  Hyvinvointilautakunta päätti myöntää huomionosoituksen Tanja Leinolle.
  Perusteluna todettiin, että viimekesäinen Käärijän keikka ja sen hyvin sujuneet järjestelyt lisäsivät positiivisesti Kosken tunnettuutta.

  NIPAALI-KIERTOPALKINNON MYÖNTÄMINEN

  Kunnan liikuntatoimi luovuttaa vuosittain Nipaali -kiertopalkinnon koskelaiselle urheiluvaikuttajalle, henkilölle, joka on työskennellyt merkittävästi koskelaisen urheilun hyväksi joko valmentajana, muuna taustahenkilönä tai itse urheilijana.  Ensimmäisen Nipaalin haltija oli 1995 Niilo Virta.
  Hyvinvointilautakunta päätti myöntää huomionosoituksen Antti Postille, joka on sparrannut useita koskelaisia pöytätennisjunioreita ja valmentanut mm. Alex Naumia. Lisäksi Antti Posti on vuosia ollut yleisurheilujaoston aktiivijäsen.

  VUODEN NUORISOVAIKUTTAJAN VALITSEMINEN

  Kunnan nuorisotoimi luovuttaa vuosittain Vuoden Nuorisovaikuttaja -kiertopalkinnon koskelaiselle nuorisotoimijalle. Hyvinvointilautakunta päätti myöntää tunnustuksen Sanna Nurmelle.
  Valinnassa painoi erityisesti Sanna Nurmen työ MLL:n muskarin vetäjänä sekä iloinen ja positiivinen asenne.

  KUNNON KUNTALAISEN VALITSEMINEN

  Hyvinvointilautakunta on valinnut vuosittain Kunnon Kuntalainen –nimikkeellä henkilön, jonka valinnan kriteerinä on henkilön pitempiaikainen kuntalaisten hyväksi tehty liikuntaa edistävä työ. Hyvinvointilautakunnan keskustelussa nousi ehdokkaaksi Saku Kanasuo, jolle päätettiin yksimielisesti myöntää Kunnon Kuntalainen -tunnustus. Perusteluina todettiin, että Saku Kanasuo on Kaiun johtokunnassa, aktiivinen valmentaja ja vapaaehtoistyöntekijä sekä lisäksi tekee tärkeää taustatyötä Kaiun toiminnassa.

  VUODEN SEURATYÖNTEKIJÄ

  Kosken Tl kunnan ehdotus Vuoden Seuratyöntekijäksi 2023 oli Terhi Pettersson. Tunnustus jaettiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa 27.1.2024. Perusteluina Terhin valinnalle oli, että hän on toiminut vuosia Kosken Kaiun tyttöjen lentopallojoukkueen johtajana ja osoittanut monella eri tavalla suurta sitoutumista tälle vapaaehtoistyölle. Hän on esimerkillisesti hoitanut kaikki tarvittavat taustatyöt aina pelireissujen kyydityksistä peliasujen huoltoon.

  Lisäksi jaettiin stipendejä menestyneille koskelaisurheilijoille ja -valmentajille. Stipendin suuruus määräytyi saavutusten mukaan seuraavasti:

  I-stipendi 400 €

  Pöytätennis: Alex Naumi

  II-stipendi 300 €

  Ammunta: Jouko Flemming

  Pöytätennis: Matias Vesalainen

  Pöytätennis: Rasmus Vesalainen

  Lentopallo: Jukka Lehti

  Pöytätennis: Janne Relander

  III-stipendi 150 €

  Hiihto: Saara Mattila

  Lentopallo: Aapo Kanasuo

  Lentopallo: Marcus Tiic

  Lentopallo: Petteri Puttonen

  Lentopallo: Otto Mikkola

  Valmentajastipendi 250 €

  Pöytätennis: Timo Vesalainen

  Pöytätennis: Antti Posti

  Lentopallo: Niko Nevala

  Lentopallo: Saku Kanasuo

  Lentopallo: Triin Koivunen

  Ratsastus: Kari Nevala

  Hiihto: Hemmo Mattila

  Hyvinvointilautakunta
 • MIKÄ IHMEEN HAPPENING? KOSKIS HAPPENING RY ON KYMMENEN JÄSENEN SEKÄ LISÄKSI MUUTAMAN MUUN VAPAAEHTOISEN REKISTERÖITY YHDISTYS, JONKA TARKOITUKSENA ON TUOTTAA TAPAHTUMIA KOSKELLA!

  Koskis Happening ry on tapahtumia tuottava yhdistys, jonka päämääränä on luoda laadukkaita ja monipuolisia tapahtumakokonaisuuksia Kosken alueella. Yhdistyksemme sitoutuu tarjoamaan paikalliselle yhteisölle ainutlaatuisia ja ikimuistoisia elämyksiä, jotka rikastuttavat kulttuuritarjontaa ja vahvistavat yhteisöllisyyttä. Jokainen järjestämämme tapahtuma on huolella suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

  Yhdistyksen jäseniä yhdistää kova halu pitää Koski vireänä ja tuottaa kuntalaisille ja ympäristökuntien asukkaille menoa ja viihdettä.

  Yhdistyksen jäsenet toimivat talkoohengessä ja jokaisella jäsenellä on oman ammattiosaamisen kautta kykyä toteuttaa kiinnostavia ja toimivia tapahtumia. Yhdistyksen jäsenet ottavat henkilökohtaisen taloudellisen riskin järjestämistään tapahtumista ja nämä ensimmäiset tapahtumat kertovatkin onko toiminnalle kysyntää pienellä paikkakunnalla.

  Tulevien tapahtumien kohokohtia:

  Naistenpäivän 8.3. tapahtuma järjestetään jo toista kertaa. Edellisvuoden tapahtuma sai hyvän vastaanoton ja tämän vuoden tapahtumapaikalla -Kosken Nuortentupa- tilaisuus nostetaan uuteen ulottuvuuteen. Tälläkin kertaa luvassa innostavaa puhetta, muotia, kampauksia ja kattava tarjonta myyntipöytiä. Illan kruunaa naistenpäivän After Party. Tästä päivästä tulossa lisäinformaatiota lähiaikoina.

  Kesällä on luvassa nostalgiaa kun yhdistys herättää henkiin KOSKIS-ROCK FESTIVAALIT 26-27.7.2024!

  Järjestelytyö on jo hyvässä vauhdissa ja artisteja lyöty lukkoon. Toivomme, että tämä saa Koskella myönteisen ja runsaan osallistujamäärän. Artistikattauksessa luvassa laaja skaala jokaiselle jotakin- ajatuksella. Tapahtumaan tulossa näyttävä VIP-alue loistavilla lisukkeilla.

  Toivottavasti tapahtumat saavat ihmisiä liikkeelle, ja voimme nauttia sosiaalisista tapahtumista ympäri vuoden! Pidetään Koski vireänä ja tuodaan sitä Suomen kartalle edelleenkin!

  Näillä sanoilla
  Koskis Happening ry

  Naistenpäivä tapahtuman mainos
  Naistenillan afterpartyn tapahtuman mainos