Kuvassa näkyy lasten kädet, heillä on pensselit kädessä ja keskellä lattialla on maalaus linnusta

Kosken syyslomaviikolla järjestettiin monenlaista aktiviteettia lomalaisille. Joihinkin ohjattuihin työpajoihin oli ennakkoilmoittautumiset ja niiden perusteella mm. savipajoja järjestettiin peräti kaksi kappaletta. Ryhmät saatiin täyteen ja viikon aikana järjestettiin mm. savityöpaja, avoin liikuntavuoro liikuntahallilla, nuotiotuokio Myllyrannassa, akvarellimaalausta, korujen tekoa sekä ruoanlaittoa. Lisäksi nuorisotila Seukkari oli auki koko viikon. Toimintaan osallistui lapsia ja nuoria arviolta noin 60 ja kaikki toiminta oli maksutonta.

Ideoita ja ehdotuksia loma-aikojen aktiviteeteiksi kysellään aina lapsilta ja nuorilta itseltään, meitä voi tulla matalalla kynnyksellä nappaamaan hihasta ja ehdottaa jotain uutta! Pyrimme jatkossakin lisäämään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Harrastamisen Suomen mallin jokavuotiset harrastekyselyt ovat yksi mahdollisuus vaikuttaa uusiin seuraavan lukuvuoden harrastuksiin. Lisäksi loma-aikojen ideoita voi esittää läpivuoden.

”Ihka oma nuorisotyöntekijä”

Nuorten palvelut ja nuorisotyö on puhuttanut viime vuosina kovasti, nyt näyttää vahvasti siltä, että olemme saamassa kuntaan ihka oman nuorisotyöntekijän ensi vuoden alusta. Koulunuorisotyö ja ennaltaehkäisevätyö tulevat olemaan hänen työnsä keskiössä, mutta myös vapaa-ajantoiminta kuuluu työnkuvaan. Lisäksi jo muutamia kertoja kokeiltua katupartiointia viikonloppuiltaisin on kokeiltu, mutta resurssipulan vuoksi se on jäänyt vähälle. Toiveena olisi, että myös jalkautuvaa nuorisotyötä saataisiin alueelle. Yhteistyö Salon seurakunnan ja Marttilan nuorisopalveluiden kanssa on lisääntynyt ja yhdistämällä voimamme on meidän mahdollista saada enemmän!

Haasteena on yläasteikäisten ja siitä vanhempien nuorten mukaan saaminen toimintaan. Olemme kyllä yhteyksissä ja kyselemme aktiivisesti myös heidän toiveitaan, mutta mukaan toimintaa saaminen onkin sitten toinen juttu. Toivottavasti löydämme sellaisia nuorisotyön muotoja tulevaisuudessa, johon myös vanhemmat nuoret ovat innokkaita osallistumaan.

Kosken ja Marttilan yhteinen Nuorisovaltuusto kokoontuu noin kerran kuukaudessa pohtimaan alueen nuorten asioista ja edistämään erialisia hankkeita. Tällä hetkellä menossa on Kosken Koulukeskuksen piha-alueen luonnostelu yhteistyössä aluearkkitehdin kanssa. Suunnittelun alkuvaiheessa on kuultu myös kaikkia koulun oppilaita. Erittäin aktiivisen Nuorisovaltuuston edustajia voi myös käydä nykäisemässä hihasta ja kertomassa omia ajatuksia piha-alueen kehittämisestä tai muista askarruttavista asioista.

Teksti: Katri Honkala, Kosken nuorisopalvelut

Jaa tämä artikkeli somessa!