Tuuli ja vesisade riepottaa muutamia sinnikkäitä tammenlehtiä puissa, jotka muodostavat kujan Koskenkartanolle. Marraskuu on todellakin läsnä, eikä sillä kaikkein viehättävimmällä tavalla. Tien päässä komeilee kartano ja pihapiirin monet rakennukset. Selkeät Livi butik kyltit viittovat, mihin auton saa parkkiin ja mistä myymälä löytyy. Vastaan tulee hymyssä suin Livi butikin yrittäjä Kristina Luhtala, joka johdattaa uuden elämän saaneeseen vanhaan hevostalliin. Ovea avatessaan hän kertoo nukkuneensa hieman huonosti, sillä perheen taaperolla oli ollut kovasti asiaa yöllä. Vertaistukea välittömästi kohdattu.

Sisälle päästessä ei voi olla huokaisematta ihastuksesta. Mikä on tämä paikka, jossa on taianomainen ja rauhoittava tunnelma? Kristina muutti puolisonsa kanssa puolitoista vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Kosken kartanoalueelle, jonka hänen vanhempansa ostivat ja jonne perhe siirsi omistamansa Suomen Niittysiemen Oy:n toiminnan. Kristina toimii Suomen Niittysiemen Oy:ssä markkinoinnin ja tuotekehittelyn parissa. Viime vuonna vanhempainvapaalla ollessaan Kristina hankki lisäksi sisustus- ja lastentarvikkeita myyvän liiketoiminnan, josta on vuoden aikana muotoutunut Livi butik. Livi butik on sisustukseen ja valikoituihin lastentarvikkeisiin erikoistunut yritys.

Kristina haluaa tuotteidensa ja arvomaailmansa olevan linjassa, ja tekee siksi kovasti töitä sen eteen, jotta Livi butikin tuotteet olisivat mahdollisimman laadukkaita, aikaa kestäviä ja ympäristöystävällisiä. Entistä enemmän tullaan tulevaisuudessa näkemään kotimaisia, ja lähialueiden yrittäjien käsitöitä ja taidonnäytteitä. Kristina valmistaa tällä hetkellä itse kauniita mehiläisvahakynttilöitä, joita löytyy verkkokaupasta sekä myymälästä. Lisäksi hän kertoo aloittaneensa ekologisten saippuoiden tekemisen, kuulostaa ihanalta lahjaidealta!
Livi butikissa on myös vintage-nurkka, josta juuri nyt voisi löytyä esimerkiksi pikkujoulumekko tai kaunis antiikkinen kynttiläjalka.

Kristina kaataa kahvia posliinikannusta kultareunaisiin kuppeihin ja tarjoilee suussasulavaa sitruunakakkua. Aivan kuin olisi Lontoossa englantilaisella teellä. Ihan sama siis, mitä Etelä-Suomen joulunaika meille ulkona tarjoilee, sillä Livi butikissa pääsee takuulla rauhoittumaan ja nauttimaan joulun tunnelmaa tai voi viettää astetta inspiroivamman etätyöpäivän.

Haluaisitko nähdä lisää Livi butikista? Tai haluaisitko kuulla, miltä Koskelle muuttaminen on tuntunut Kristinasta ja onko kaupunkiin ikävä? Töihin maalle -hankkeen somekanaville on tulossa lähiaikoina Kristinan haastattelu sekä video Livi butikista.

@livibutik

@livi_secondhand

Kuvassa Livi butik omistaja Kristina Luhtala. Taustalla Livi butik.

Livi butikin verkkokauppa löytyy osoitteesta www.livibutik.com ja myymälä palvelee ke-pe 13-18 sekä la 12-15.

Myymälän löydät osoitteesta Koskenkartano 40, 31500 Koski TL.

Linkit Instagramiin ja Facebookiin alla:

https://www.instagram.com/toihinmaalle

https://www.facebook.com/toihinmaalle

Päivi Muurinen

Jaa tämä artikkeli somessa!

jatka lukemista

Samankaltaiset jutut

 • Linnankorven Retriitti tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä Varsinais-Suomalaisessa maalaismaisemassa Koskella Tl mahdollistamalla glamping- telttailun. Glamping on 2020- luvun trendi, jossa yhdistyvät telttailu ja retkielämä sekä luksustason palvelut ja puitteet. Joitakin satoja vuosia sitten kuninkaalliset matkustivat ylellisesti luksusteltoissa ja siirtomaa-aikojen safarimatkailu onkin luksustelttailun malliesimerkki.

  Linnankorven Retriitti on yhden naisen yritys, jolla on luksusteltta Hevonlinnan upeassa harjumaastossa sekä toinen teltta Liipolanjärvellä Kosken Tl kunnan uimarannalla.

  Luksusteltassa ei ahtauduta makuupussin ja makuualustan kanssa pieneen retkitelttaan. Linnankorven Retriitin teltoissa on katto korkealla, kunnon parisänky muhkeine peittoineen ja tyynyineen. Lisäpeitot tuovat lämpöä mahdollisiin viileisiin kesäöihin. Teltoista löytyvät tuolit ja pöytä, matot lattialta – tunnelmavaloja unohtamatta. Teltoista löytyy pihapelejä ja pientä lukemista. Vieraskirjassa sana on vapaa. Telttoihin voi maksimissaan majoittua neljä henkilöä.

  Molempiin telttoihin on mahdollista tilata itselle sopivaan aikaan maittava maalaisaamupala. Se on mukava nauttia kesäaamuna teltan terassilla linnunlaulua sekä puiden rauhoittavaa huminaa kuunnellen.

  Hevonlinnalla voi halutessaan viettää aktiivilomaa frisbeegolfia pelaten, retkeillen ja samoillen harjumaastossa jääkauden jälkiä ihmetellen. Hevonlinnalta löytyy kaksi tulistelupaikkaa sekä näköalatorni.

  Liipolassa saa polskutella sydämensä kyllyydestä hienolla ja lapsiystävällisellä rannalla. Maksuton yleinen saunavuoro on pe-su, kesäkioskissa on myynnissä monenlaista purtavaa ja uudet modernit wc:t löytyvät teltan läheisyydestä.

  Omat ruoat kannattaa pakata kylmälaukkuun. Kaikki muu löytyy valmiina teltoista.

  Kuvassa glamping teltan terassi.
  Kuva glamping teltan sisältä, kuvassa pyöreä pieni pöytä, jonka ympärillä kaksi tuolia, kauempana takana sänky ja yöpöytä.

  Linnankorven Retriitti tarjoaa luontomatkailuun, erityisesti pyhiin vaeltamiseen liittyviä erilaisia asiantuntijapalveluita. Jos hiljentäminen ja hiljentyminen luonnon helmassa kiinnostaa, ole yhteydessä yritykseen.

  Linnankorven Retriitti on saanut alkunsa sen perustajan rovasti ja luonto-ohjaaja Outi Niiniahon elämää ravistelleiden mullistusten myötä. Syvän surun keskellä hän itse on elänyt todeksi, kuinka luonnolla on kokonaisvaltainen parantava vaikutus ihmisen elämään kaikilla sen osa-alueilla.

  Tervetuloa nauttimaan Linnankorven Retriitin palveluista!

  Outi Niiniaho
  outikaarina.niiniaho@gmail.com
  puh. 044 2362892, telttojen varaukset myös Airbnb:n kautta

 • Kuva kesäteatterilavalta: Vihreätukkainen ihminen lippalakki päässä istuu penkillä ja toinen ihminen makaa penkillä pää hänen sylissä.

  Kosken Nuorisoseuran kesäteatteriproduktio ”Likaiset Liperit”
  saa ensi-iltansa ke 19.6. Ompputarhan kesäteatterissa, Härkätie 3.

  Hulvattoman hauska tragikomedia, jossa revitellään rempseillä roolituksilla ja selvitetään murhamysteeriota pienessä Piippanan kunnassa- eli luvassa on perinteistä, ei niin vakavaa kesäteatterikohellusta aikuiseen makuun.

  Piippanan kunnan edelliset kirkkoherrat ovat kuolleet mystisesti. Uuden kirkkoherra Petri Liperin saapuminen saa aikaan pelonsekaisia tunteita eikä jännitteitä vähennä kirkkoherran komea ulkomuoto. Pappilan sisäkön hame vaihtuu minihameeseen ja apteekkari Jaana Mielikäinen tuo kymmenvuotista poikaansa kasteelle vain siksi, että saa olla lähellä kirkkoherraa. Ja mitä on mielessä originellilla Hipi Höytyvällä? Onko hänkin liperien perään? Kirkkoherra Petri Liperi tuntuu olevan liiankin kiinnostunut edellisten kirkkoherrojen kohtaloista. Kaivaako haudankaivaja Kaaleppi Monttu kuoppaa jo kolmannelle kirkkoherralle, Petri Liperille?

  Näytelmän on käsikirjoittanut Tanja Puustinen-Kiljunen, ohjaus Matti Salminen. Emme suosittele esitystä alle 12-vuotiaille.

  Muut esitykset: yönäytös to 20.6 klo 22 (yönäytös etkot klo 18 alkaen)
  ti 25.6., ke 26.6., pe 28.6., ti 2.7. ja ke 3.7. (- kaikki klo 19) lisäksi su 30.6. klo 14

  Tervetuloa!

  Kuva kesäteatterilavalta: iloinen nainen istuu penkillä ja meikkaa, toinen iloinen nainen seisoo penkin takana ja nojaa penkkiin.
  Kuva kesäteatterilavalta: nuori nainen valkoisessa mekossa istuu, toisessa kädessä moppi ja toisessa kukkakimppu. Naisen edessä on sininen ämpäri.
  Kuva kesäteatterilavalta: kirkkoherra seisoo käsi taskussa ja puhuu puhelimeen.
 • Vuoden 2023 tunnustukset, palkinnot ja stipendit jaettiin viime viikon maanantaina Koskella Hyvinvointilautakunnan päätösten mukaan. Palkintogaala järjestettiin Kosken kartanolla Livi Butikin tiloissa. Illan juontajana toimi Kosken Kauin puheenjohtaja Esko Heikkinen.

  KULTTUURITOIMEN VUODEN 2023 TUNNUSTUS

  Tunnustus myönnetään merkittävästä koskelaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä ja kulttuurin tunnetuksi tekemisestä.
  Hyvinvointilautakunta päätti myöntää huomionosoituksen Tanja Leinolle.
  Perusteluna todettiin, että viimekesäinen Käärijän keikka ja sen hyvin sujuneet järjestelyt lisäsivät positiivisesti Kosken tunnettuutta.

  NIPAALI-KIERTOPALKINNON MYÖNTÄMINEN

  Kunnan liikuntatoimi luovuttaa vuosittain Nipaali -kiertopalkinnon koskelaiselle urheiluvaikuttajalle, henkilölle, joka on työskennellyt merkittävästi koskelaisen urheilun hyväksi joko valmentajana, muuna taustahenkilönä tai itse urheilijana.  Ensimmäisen Nipaalin haltija oli 1995 Niilo Virta.
  Hyvinvointilautakunta päätti myöntää huomionosoituksen Antti Postille, joka on sparrannut useita koskelaisia pöytätennisjunioreita ja valmentanut mm. Alex Naumia. Lisäksi Antti Posti on vuosia ollut yleisurheilujaoston aktiivijäsen.

  VUODEN NUORISOVAIKUTTAJAN VALITSEMINEN

  Kunnan nuorisotoimi luovuttaa vuosittain Vuoden Nuorisovaikuttaja -kiertopalkinnon koskelaiselle nuorisotoimijalle. Hyvinvointilautakunta päätti myöntää tunnustuksen Sanna Nurmelle.
  Valinnassa painoi erityisesti Sanna Nurmen työ MLL:n muskarin vetäjänä sekä iloinen ja positiivinen asenne.

  KUNNON KUNTALAISEN VALITSEMINEN

  Hyvinvointilautakunta on valinnut vuosittain Kunnon Kuntalainen –nimikkeellä henkilön, jonka valinnan kriteerinä on henkilön pitempiaikainen kuntalaisten hyväksi tehty liikuntaa edistävä työ. Hyvinvointilautakunnan keskustelussa nousi ehdokkaaksi Saku Kanasuo, jolle päätettiin yksimielisesti myöntää Kunnon Kuntalainen -tunnustus. Perusteluina todettiin, että Saku Kanasuo on Kaiun johtokunnassa, aktiivinen valmentaja ja vapaaehtoistyöntekijä sekä lisäksi tekee tärkeää taustatyötä Kaiun toiminnassa.

  VUODEN SEURATYÖNTEKIJÄ

  Kosken Tl kunnan ehdotus Vuoden Seuratyöntekijäksi 2023 oli Terhi Pettersson. Tunnustus jaettiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa 27.1.2024. Perusteluina Terhin valinnalle oli, että hän on toiminut vuosia Kosken Kaiun tyttöjen lentopallojoukkueen johtajana ja osoittanut monella eri tavalla suurta sitoutumista tälle vapaaehtoistyölle. Hän on esimerkillisesti hoitanut kaikki tarvittavat taustatyöt aina pelireissujen kyydityksistä peliasujen huoltoon.

  Lisäksi jaettiin stipendejä menestyneille koskelaisurheilijoille ja -valmentajille. Stipendin suuruus määräytyi saavutusten mukaan seuraavasti:

  I-stipendi 400 €

  Pöytätennis: Alex Naumi

  II-stipendi 300 €

  Ammunta: Jouko Flemming

  Pöytätennis: Matias Vesalainen

  Pöytätennis: Rasmus Vesalainen

  Lentopallo: Jukka Lehti

  Pöytätennis: Janne Relander

  III-stipendi 150 €

  Hiihto: Saara Mattila

  Lentopallo: Aapo Kanasuo

  Lentopallo: Marcus Tiic

  Lentopallo: Petteri Puttonen

  Lentopallo: Otto Mikkola

  Valmentajastipendi 250 €

  Pöytätennis: Timo Vesalainen

  Pöytätennis: Antti Posti

  Lentopallo: Niko Nevala

  Lentopallo: Saku Kanasuo

  Lentopallo: Triin Koivunen

  Ratsastus: Kari Nevala

  Hiihto: Hemmo Mattila

  Hyvinvointilautakunta