Tuuli ja vesisade riepottaa muutamia sinnikkäitä tammenlehtiä puissa, jotka muodostavat kujan Koskenkartanolle. Marraskuu on todellakin läsnä, eikä sillä kaikkein viehättävimmällä tavalla. Tien päässä komeilee kartano ja pihapiirin monet rakennukset. Selkeät Livi butik kyltit viittovat, mihin auton saa parkkiin ja mistä myymälä löytyy. Vastaan tulee hymyssä suin Livi butikin yrittäjä Kristina Luhtala, joka johdattaa uuden elämän saaneeseen vanhaan hevostalliin. Ovea avatessaan hän kertoo nukkuneensa hieman huonosti, sillä perheen taaperolla oli ollut kovasti asiaa yöllä. Vertaistukea välittömästi kohdattu.

Sisälle päästessä ei voi olla huokaisematta ihastuksesta. Mikä on tämä paikka, jossa on taianomainen ja rauhoittava tunnelma? Kristina muutti puolisonsa kanssa puolitoista vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Kosken kartanoalueelle, jonka hänen vanhempansa ostivat ja jonne perhe siirsi omistamansa Suomen Niittysiemen Oy:n toiminnan. Kristina toimii Suomen Niittysiemen Oy:ssä markkinoinnin ja tuotekehittelyn parissa. Viime vuonna vanhempainvapaalla ollessaan Kristina hankki lisäksi sisustus- ja lastentarvikkeita myyvän liiketoiminnan, josta on vuoden aikana muotoutunut Livi butik. Livi butik on sisustukseen ja valikoituihin lastentarvikkeisiin erikoistunut yritys.

Kristina haluaa tuotteidensa ja arvomaailmansa olevan linjassa, ja tekee siksi kovasti töitä sen eteen, jotta Livi butikin tuotteet olisivat mahdollisimman laadukkaita, aikaa kestäviä ja ympäristöystävällisiä. Entistä enemmän tullaan tulevaisuudessa näkemään kotimaisia, ja lähialueiden yrittäjien käsitöitä ja taidonnäytteitä. Kristina valmistaa tällä hetkellä itse kauniita mehiläisvahakynttilöitä, joita löytyy verkkokaupasta sekä myymälästä. Lisäksi hän kertoo aloittaneensa ekologisten saippuoiden tekemisen, kuulostaa ihanalta lahjaidealta!
Livi butikissa on myös vintage-nurkka, josta juuri nyt voisi löytyä esimerkiksi pikkujoulumekko tai kaunis antiikkinen kynttiläjalka.

Kristina kaataa kahvia posliinikannusta kultareunaisiin kuppeihin ja tarjoilee suussasulavaa sitruunakakkua. Aivan kuin olisi Lontoossa englantilaisella teellä. Ihan sama siis, mitä Etelä-Suomen joulunaika meille ulkona tarjoilee, sillä Livi butikissa pääsee takuulla rauhoittumaan ja nauttimaan joulun tunnelmaa tai voi viettää astetta inspiroivamman etätyöpäivän.

Haluaisitko nähdä lisää Livi butikista? Tai haluaisitko kuulla, miltä Koskelle muuttaminen on tuntunut Kristinasta ja onko kaupunkiin ikävä? Töihin maalle -hankkeen somekanaville on tulossa lähiaikoina Kristinan haastattelu sekä video Livi butikista.

@livibutik

@livi_secondhand

Kuvassa Livi butik omistaja Kristina Luhtala. Taustalla Livi butik.

Livi butikin verkkokauppa löytyy osoitteesta www.livibutik.com ja myymälä palvelee ke-pe 13-18 sekä la 12-15.

Myymälän löydät osoitteesta Koskenkartano 40, 31500 Koski TL.

Linkit Instagramiin ja Facebookiin alla:

https://www.instagram.com/toihinmaalle

https://www.facebook.com/toihinmaalle

Päivi Muurinen

Jaa tämä artikkeli somessa!