1.Tilaa Carunan sähkökatkoviestit

Sähkönjakelusta ja sähkökatkoista tiedottamisesta Koskella Tl vastaa Caruna, jonka häiriökartalta (ulkoinen linkki) voit seurata ajantasaista tilannetta.

  1. Varaudu mahdolliseen sähkökatkoon

Sähköpulan riski on korkeimmillaan tammi–maaliskuussa. Mahdolliset suunnitellut sähkökatkot ovat alueellisia ja kestävät arvioidusti 2 tuntia kerrallaan. Ne tulevat todennäköisesti ajoittumaan aamuun, iltapäivään tai myöhäiseen iltaan. Kriittiset kohteet, kuten palvelukeskus, vedenottamot tms. pyritään jättämään jakelukatkoalueiden ulkopuolelle.

Caruna pyrkii tiedottamaan sähkökatkoista etukäteen, kuitenkin aikaisintaan sähkökatkoa edeltävänä iltana. Sähkökatko saattaa alkaa myös ilman ennakkovaroitusta, siksi on hyvä varautua hyvissä ajoin mahdolliseen katkoon. Lyhyiden sähkökatkojen varalta kotiin kannattaa varata ainakin taskulamppuja ja niihin paristot sekä muutama pullo juomavettä.

Lisää vinkkejä varautumisesta:

  1. Toimi näin sähköpulasta johtuvan lyhyen sähkökatkon aikana

Sähkökatkoista seuraa mm. valojen ja ilmanvaihdon sammuminen, kodinkoneiden ja muiden laitteiden sammuminen, hissien pysähtyminen, lämmityksen lakkaaminen ja maksuliikenteen pysähtyminen, jolloin esim. huoltoasemalla tai kaupassa ei voi asioida.

  • Älä laske vettä hanasta tai vedä wc:tä sähkökatkon aikana.
  • Vältä ovien ja ikkunoiden avaamista, ettei lämpö karkaa.
  • Sammuta päälle jääneet sähkölaitteet, kuten liesi, kahvinkeitin ja sauna.
  • Vältä jääkaapin ja pakastimen avaamista, etteivät elintarvikkeet lämpene.
  • Jos asut hissillisessä kerrostalossa, huolehdi ettei kukaan ole jumissa hississä.

Lisää ohjeita lyhyiden ja pitkien sähkökatkojen varalle:

 

Koskella Tl, 21.12.2022

  • Mikko Salmi, tekninen johtaja, 044 744 1128