Lasitaidetta Nuutajärveltä – Nuutajärven Galleria Osuuskunta 26.6.-30.9.2018

Olet tässä://Lasitaidetta Nuutajärveltä – Nuutajärven Galleria Osuuskunta 26.6.-30.9.2018

Lasitaidetta Nuutajärveltä – Nuutajärven Galleria Osuuskunta 26.6.-30.9.2018

Taidelasia Nuutajärveltä Yrjö Liipolan taidemuseossa

Kultakalat – Lea Swantz

Muun muassa Kultakalat, Diiva ja Dooris viettävät kesää Yrjö Liipolan taidemuseossa. Suomen vanhimmassa lasikylässä, Nuutajärvellä, työskentelevät lasitaiteilijat ja -puhaltajat kertovat teoksillaan, millaista on tämän päivän taidelasi. Itsenäisenä taiteellisen ilmaisun välineenä materiaali on vallatonta, ilmaisuvoimaista ja uutta etsivää.

Nuutajärvellä on puhallettu lasia yhtäjaksoisesti 225 vuotta. Se on ainoa 1700-luvulla perustetuista lasinvalmistuspaikkakunnista, jossa toiminta on jatkunut näihin päiviin. Lasikylällä on kiinteä historiallinen yhteys mm. Koski tl:n läheisyydessä sijainneeseen Åvikin lasitehtaaseen. Nuutajärvellä toimii ympärivuotisesti useita lasin ja taidekäsityön ammattilaisia, minkä lisäksi paikkakunnalla koulutetaan tulevia lasinpuhaltajia ammattiinsa.

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO. Näyttelyyn osallistuvat NuGOn taiteilijat Marika Kinnunen, Anu Penttinen, Gina Salaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

Nuutajärven lasikylä on myös matkailukohde, jossa voi seurata lasinpuhallusta puhaltajien työpäivinä sekä vierailla historiallisissa rakennuksissa, jotka on rakennettu varta vasten lasikylän tarpeisiin. Lasikylä on Museoviraston suojelema kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennettu ympäristö.

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttely on avoinna 26.6.–30.9.2018 Yrjö Liipolan taidemuseon aukiolojen mukaisesti.

Lisätietoja näyttelystä: www.nuutajarvi.fi Lisätietoja museosta: www.koski.fi/taidemuseo

lasigalleria@gmail.com liipolanmuseo@koski.fi

2018-06-20T15:30:02+00:0020.06.2018 | 14:42|