Oletko miettinyt yrittäjyyttä Koskella?
Kosken Tl kunnan elinkeinopalveluihin kuuluu aloittavan yrittäjän neuvontapalvelut, jotka ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Elinkeinoasiantuntija avustaa myös rahoituksen hakemisessa – esimerkiksi paikalliselta Leader-ryhmältä. Uusina tukimuotoina on tullut yritystoiminnan käynnistämistuet.
Elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi
jaakko.salmi@marttila.fi 0447449280
VAKIOITU KERTAKORVAUS
Tuki on tarkoitettu uuteen, aloittavaan yritystoimintaan (toiminut enintään yhden verovuoden ajan)
UUDEN YRITYSTOIMINNAN KOKEILU – max 4 kk – ei aikaisempaa yrittäjyyttä – tuella hankitaan esim. asiantuntijapalvelut, laitteet, vuokrat, aineet, tarvikkeet, ei pienhankinnat – tuki max 2.500 € – hakija voi myös olla alle 18-vuotias.
OSA-AIKAISEN YRITYSTOIMINNAN KÄYNNISTÄMINEN – y-tunnus – viikossa noin 10-20 h työaika/sesonkityö, kausityö – tuella hankitaan esim. asiantuntijapalvelut, laitteet, vuokrat, aineet, tarvikkeet, myös pienhankinnat – tuki max 5.000 € kerran rahoituskaudessa – tavoiteltava vuositulo vähintään 10.000 €
PÄÄTOIMISEN YRITYSTOIMINNAN KÄYNNISTÄMINEN – y-tunnus – kokoaikainen työ- ja toimeentulo – tuella hankitaan esim. asiantuntijapalvelut, laitteet, vuokrat, aineet, tarvikkeet, myös pienhankinnat – tuki max 7.500 € kerran rahoituskaudessa – tavoiteltava vuositulo vähintään 15.000 €
YRITYSTOIMINNAN KÄYNNISTÄMINEN OMISTAJANVAIHDOKSEN AVULLA – harvaan asutulla tai ydinmaaseudulla sijaitsevan yrityksen ostamisen suunnitteluun ja yrityskaupan valmisteluun – tuen suuruus max 2 500 tai 5 000 euroa.
MAATALOUDEN ALKUTUOTANNON KOKEILU – (max 3 vuoden kokeilu) Maataloustoiminnan monipuolistaminen uusilla kokeiluilla – ei tavanomainen maatalous – tuella hankitaan esim. toimitilat, kone- ja laitevuokrat – asiantuntijapalvelut – tiedon hankkiminen, matkat, koulutus. Tuki max 7.500 € koko rahoituskaudella. Maatalouden kokeilutukea voi käyttää esimerkiksi:
-uusien tuotantomenetelmien kokeiluun
-uusien tuotteiden kokeiluun
-uusien markkinointikanavien testaamiseen.
-ei eläinten hankintaan
Lisätietoa Leader-rahoituksesta https://jokivarsi.fi/