Paimionjoki-yhdistyksen ensimmäinen jokipolku polveilee pääuoman vaihtelevassa koskimaisemassa. Polun varrella voi bongata monia lintulajeja ja rehevälle jokimaisemalle tyypillisiä kasveja. Polun kiintopiisteitä ovat jykevät ja korkeat kuuset, joiden aluskasvillisuus on lähes olematon. Kuuset luovat kuitenkin aivan oman tunnelmansa polulle, jossa voi kävellä sananmukaisesti valkovuokkomättäillä. Tosin näiden valkoisten kukkijoiden yli ei oikein edes tahtoisi astella, niin kauniita ne ovat kukkiessaan keväisessä auringonpaisteessa.

Muistutamme kävijöitä siitä, että kuljemme yksityisten omistamilla maa-alueilla: pidetään yhdessä huolta siitä, että arvokas lähiluontomme pysyy roskattomana ja kunnioitamme maanomistajien työtä ja omaisuutta. Polku menee osittain pellon reunaa ja on tärkeää, ettei pellolla kuljeta. Pysytään siis selkeästi pientareen puolella!

Koskenkartanon jokipolku on merkitty keltaisin nuolin. Polku on haastava ja suosittelemmekin jalkineiksi vähintään ulkoilukenkiä. Polkua niitetään Paimionjoki-yhdistyksen toimesta tarpeen vaatiessa ja sen varrella olevat rakenteet ovat myös yhdistyksen vastuulla. Jos polun kunnossa on huomautettavaa, ota yhdistykseen yhteyttä!

Seuraavasta linkistä avautuu Paimionjoki-yhdistyksen sivu, jolla kartta polun sjainnista: www.paimionjoki.fi/luontokohde/kosken-polut-ja-koskimaisemat

 

Kuvia jokipolun maisemista.

Koskenkartanon jokipolku, jokimaisema

 

Koskenkartanon jokipolku, kaarnaton puu

 

Koskenkartanon jokipolku, Paimionjoen pohjapato

 

Koskenkartanon jokipolku, puusilta