Digitaitoja ikääntyneille -hankeen toiminta keväällä 2023

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea, jonka tarkoituksena on
auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteiden käyttöön ja sähköiseen asiointiin. Digituen sisältö voi
vaihdella sähköisen asioinnin opastamisesta palveluiden ja laitteiden valintasuosituksiin, sekä
käyttöönottoon.

Digituen palvelut keväällä 2023 Koskella:

  • TIISTAISIN henkilökohtaista digiopastusta asiakkaan tarpeista kiireettömästi ja opastettavan omaan
    tahtiin. Tapaamisiin varataan henkilökohtainen aika ennakkoon.
  • KESKIVIIKKOISIN (joka toinen) senioreiden avoin digikahvila vaihtuvin teemoin. Digikahvilan ohessaa käynnistyvät myös pienryhmät, joissa syvennytään digikahvilan aiheisiin konreettisesti ja pienessä ryhmässä. Toinen ryhmistä kokoontuu heti digikahvilan jälkeen, toinen seuraavana päivänä. Digikahvilan ohjelma
    17.5. käynnistyy Digikioski Kosken torilla, joka toinen keskiviikko, Eläkeyhdistyksen torikahvilassa. Kioski tarjoaa apua pienissä digipulmissa ja -kysymyksissä ilman ajanvarausta, kahvittelun lomassa!
  • TORSTAISIN henkilökohtaista digiopastusta yhdistystalolla sekä tarpeen mukaan asiakkaan kotona tapahtuva henkilökohtainen digiohjaus. Ajanvaraus ennakkoon.

Digituen toiminta järjestetään yhdistystalolla, ja toimintaa järjestetään tiistaisin ja keskiviikkoisin, sekä osin torstaisin. Digituki on maksutonta. Digitaitoja ikääntyneelle -hanke on saanut Aluehallintoviraston myöntämän, Opetus- ja kulttuuriministeriön
avustuksen v. 2023 loppuun. Hanketta koordinoi kirjastotoimi.

Ajanvaraukset ja lisätiedot:
Lauri Honkala, lauri.honkala@koski.fi tai 044 744 1288
Digitaitoja ikääntyneille -hankkeen työntekijä

 

Uusi valtakunnallinen palvelu seniorien digitaitojen tueksi – SeniorSurfin etäopastus

SeniorSurfin maksuton ja valtakunnallinen etäopastuspalvelu senioreille on auennut maanantaina 6.3. Yhden luukun palvelusta seniorit saavat apua uusien digitaitojen opetteluun, opastusta digipulmien ratkaisuun ja neuvontaa muihin digiasioihin. Etäopastuspalvelun on rakentanut Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Opastajina toimivat yhteistyökumppaneiden luotettavat vapaaehtoiset vertaisopastajat, jotka yleensä ovat senioreita itsekin. Etänä tapahtuva opastus on turvallista ja rauhallista eikä sitä kannata jännittää. Opastuksissa edetään opastettavien tahdissa eikä kaikkea tarvitse osata valmiiksi.

SeniorSurfin etäopastuksessa opastuspyynnön voi tehdä helposti yhdellä verkkolomakkeella tai soittamalla puhelinpalveluun. Asuinpaikalla ei ole väliä, sillä opastus tapahtuu puhelimitse tai tietokoneen välityksellä, tarvittavia ohjelmia käyttäen. Etäopastusta voi pyytää verkkolomakkeella osoitteessa www.etäopastus.fi tai puhelimitse maanantaisin ja torstaisin klo 10–12 numerossa 044 7007 101 (hinta pvm/mpm).

Palvelun esite aukeaa tästä pdf-tiedostona: Etaopastus_flyer_A5_WEB