Digipalvelut Koskella keväällä 2024

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea, jonka tarkoituksena on
auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteiden käyttöön ja sähköiseen asiointiin. Digituen sisältö voi
vaihdella sähköisen asioinnin opastamisesta palveluiden ja laitteiden valintasuosituksiin, sekä
käyttöönottoon.

Digitaitoja ikääntyneille -hanke päättyi 31.12.2023, mutta digituen palveluita tarjotaan edelleen koskelaisille osana kunnan muuta toimintaa.

Digituen palvelut ja aikataulu keväällä 2024: Digituen palvelut 2024, sekä alta.

 

Digituen yhteystiedot sekä digikahviloiden ohjelma keväällä -24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digipalveluita tarjotaan yhdistystalolla, sekö digikahvilan toiminta järjestetään POP Pankin auditoriossa.  Toimintaa on tiistaisin ja keskiviikkoisin, sekä osin torstaisin. Digituki on maksutonta.

Ajanvaraukset ja lisätiedot:
Lauri Honkala, lauri.honkala@koski.fi tai 044 744 1288
Digitaitoja ikääntyneille -hankkeen työntekijä

 

Uusi valtakunnallinen palvelu seniorien digitaitojen tueksi – SeniorSurfin etäopastus

SeniorSurfin maksuton ja valtakunnallinen etäopastuspalvelu senioreille on auennut maanantaina 6.3. Yhden luukun palvelusta seniorit saavat apua uusien digitaitojen opetteluun, opastusta digipulmien ratkaisuun ja neuvontaa muihin digiasioihin. Etäopastuspalvelun on rakentanut Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Opastajina toimivat yhteistyökumppaneiden luotettavat vapaaehtoiset vertaisopastajat, jotka yleensä ovat senioreita itsekin. Etänä tapahtuva opastus on turvallista ja rauhallista eikä sitä kannata jännittää. Opastuksissa edetään opastettavien tahdissa eikä kaikkea tarvitse osata valmiiksi.

SeniorSurfin etäopastuksessa opastuspyynnön voi tehdä helposti yhdellä verkkolomakkeella tai soittamalla puhelinpalveluun. Asuinpaikalla ei ole väliä, sillä opastus tapahtuu puhelimitse tai tietokoneen välityksellä, tarvittavia ohjelmia käyttäen. Etäopastusta voi pyytää verkkolomakkeella osoitteessa www.etäopastus.fi tai puhelimitse maanantaisin ja torstaisin klo 10–12 numerossa 044 7007 101 (hinta pvm/mpm).

Palvelun esite aukeaa tästä pdf-tiedostona: Etaopastus_flyer_A5_WEB