Koskelle 100 uutta harrastajaa – lasten ja nuorten harrasteryhmät starttaavat syksyllä 2022

Kosken Tl kunnan Vapaa-aikatoimi on saanut Lounais-Suomen Aluehallintovirastolta 10 000 € avustusta lasten- ja nuorten harrastamiseen lukuvuodelle 2022-2023. Avustuksen sekä kunnan omarahoituksen avulla aloittaa syksyllä 2022 jopa 100 peruskoululaista uuden harrastuksen. Lisäksi Sivistystoimi ja koulut ovat olleet tärkeässä roolissa koulukyytien järjestämisessä. -Koskella lähdettiin siitä, että harrastus tarjotaan kaikille peruskoulun oppilaille ja kyydin puuttuminen ei saa olla esteenä ryhmään osallistumiselle.

Peruskoulun oppilaille teetettiin vuoden 2022 keväällä harrastekysely, jonka avulla selvitettiin ne harrasteryhmät, jotka kiinnostavat eniten. Tämän kyselyn pohjalta rakennettiin kuusi uutta maksutonta harrasteryhmää. Ala-asteelle Parkour/seikkailu-, askartelu- sekä palloiluryhmät. Parkour oli ylivoimaisesti suosituin ryhmä ja se sai jopa 55 innokasta harrastajaa. Parkout pyritään toteuttamaan Parkour Akatemialta hankitulla LoikkaKopla -palvelulla, jolloin ohjaajat saavat valmiit sisällöt ja liikkeet tuntien toteutukseen.

Yläasteella eniten kyselyn pohjalta innokkuutta oli kuntosaliryhmään, mutta ilmottautumisia ei kuitenkaan tullut kuin alla kymmennen. Lisäksi musiikki- ja kuvataide/valokuvausryhmät saivat eniten ääniä. Lopulta riittävästi osallistujia saatiin yläasteelle musiikki- ja kuntosaliryhmiin. Lisätietoja ja vapaita paikkoja voi edelleen tiedustella Liikuntapalvelujen numerosta 044 7441135 tai osoitteesta liikunta@koski.fi