Varsinais-Suomen alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä on todennut koko maakunnan olevan koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Työryhmän mukaan erityisesti anniskeluravintoloissa ja sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski. Työryhmä suosittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella:

  • Kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä tilanteissa, joissa riittävää 1–2 metrin etäisyyttä ei voi pitää. Kasvomaskin käyttöä suositellaan mm. julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa. Lisätietoja THL:n ohjeistuksesta kasvomaskin käytöstä väestölle
  • Siirtymistä harkinnan mukaan etätyöhön ja etäkokouksiin, jos ne työnantajan linjauksen mukaan ovat mahdollisia. Ohjausryhmä toi esiin, että etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti.

Annetut suositukset tulevat voimaan torstaina 8.10.2020. Siirtymäajalla halutaan varmistaa, että alueellisille toimijoille jää aikaa valmistella suosituksen edellyttämiä toimenpiteitä.

Lähtökohtaisesti kuntalaiset hankkivat kasvomaskinsa itse. THL:n elokuussa 2020 antaman suosituksen mukaan, kuntien tulee huolehtia siitä, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi. Kosken Tl kunnassa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien on mahdollista saada käyttöönsä maskeja kunnanvirastosta osoitteessa Härkätie 5. Lisätietoja numerosta 044 744 1127.

Kunnanviraston ulko-ovet pidetään toistaiseksi suljettuna 11.10.2020 alkaen. Kaikki asiointi pyydetään hoitamaan ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse. Virastoon pääsee ulko-oven vieressä olevaa ovikelloa soittamalla tai ajanvarauksella. Asiakastapaamiset pyydetään sopimaan ensisijaisesti etukäteen. Kunnan työntekijät vastaavat suoriin puhelinnumeroihinsa, jotka löytyvät https://koski.fi/kosken-tl-kunnanviraston-henkilokunta/

Kunnanviraston infonumero 044 744 1111 toimii normaalisti.

Työntekijät ovat varmimmin tavoitettavissa:

maanantaina-keskiviikkona klo 9.00 – 15.00
torstaina klo 9.00 – 17.00
perjantaina klo 9.00 -14.00