Kosken Tl kunnan johtoryhmä on 5.5.2020 saatavilla olevin tiedoin ja Suomen hallituksen ohjeistuksen mukaisesti päättänyt seuraavista toimenpiteistä:

Perusopetus ja varhaiskasvatus

Lukiokoulutus jatkuu hallituksen suosituksen mukaisesti etäopetuksena lukuvuoden loppuun saakka.

Talolan koulussa ja Kosken yläkoulussa siirrytään lähiopetukseen torstaista 14.5.2020 alkaen.

Samoin esiopetuksessa jatketaan lähiopetuksessa. Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt toimivat normaalisti turvallisuusohjeistukset huomioiden.  Iltapäiväkerhotoiminta jatkuu lukuvuoden loppuun saakka.

Edellä mainituista asioista tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta esiopetuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa olevia ja vanhempia sekä huoltajia.

Vapaa-aika ja kulttuuri

Kirjaston avaamista asiakkaille valmistellaan, ja kirjasto avataan asiakkaille turvallisuustekijät ja Aluehallintoviraston tuleva ohjeistus huomioiden kesäkuun 2020 aikana. Uloslainaus pyritään aloittamaan jo lähipäivinä, asiasta tiedotetaan erikseen kun toimintasapluuna on valmis.

Kunnan ulkoliikuntapaikat ovat avoinna. Käyttäjiä muistutetaan huomioimaan kokoontumisrajoitukset (10 henkilöä 31.5.2020 saakka, 50 henkilöä 1.6.2020 alkaen) ja toimimaan vastuullisesti poikkeusolojen vaatimalla tavalla.

Kunnan sisäliikuntapaikat pidetään suljettuina yleisestä käytöstä koulujen loppuun 31.5.2020 saakka, jatkosta tiedotetaan erikseen.

Kunnan ja seurakunnan yhteiset leirit ja kunnan uimakoulut on vuodelta 2020 peruttu. Uimarannan sauna on suljettu toistaiseksi, mutta uimaranta on avoinna.

Kunnassa ei voida poikkeustilanteen vuoksi tarjota kesätöitä kaikille halukkaille (kh 27.4.2020). Tukea yhdistyksille / yrityksille on korotettu 350 euroon, mikäli palkkaa koskelaisen nuoren. Yritysten hakuaikaa on jatkettu, ja lomake löytyy https://koski.fi/nuorten-kesaharjoittelupaikat/

Nuorisotila Seukkari on palvelukeskuksen turvallisuuden varmistamiseksi kotihoidon henkilöstön väistötilana ainakin syyslukukauden alkuun saakka.

Vierailurajoitukset jatkuvat

Kunnan palvelukeskus on suljettu toistaiseksi vierailijoilta.

Työpaja, terveydenhuolto ja kunnanvirasto

Kunnan työpaja aukeaa tämän hetken ohjeistuksen mukaisesti 1.6.2020 ja on auki koko kesän.

Terveydenhuollon poikkeusjärjestelyt jatkuvat edelleen toistaiseksi, muutoksista tiedotetaan erikseen.

Kosken Tl kunnantalo on toistaiseksi suljettu asiakkailta. Yhteydenotot puhelimitse ja sähköpostitse, yhteystiedot www.koski.fi.

 

Tilannetta seurataan aktiivisesti, ja tarvittaessa päätöksiin tehdään muutoksia.

Ajankohtaiset tiedot koronaviruksesta valtakunnallisesti www.thl.fi