Varsinais-Suomessa koronavirus-epidemia on etenemässä. Varmistaaksemme henkilökunnan riittävyyden terveyskeskuksen kiireellisissä palveluissa, kuten infektiopotilaiden hoidossa, joudumme supistamaan kiireetöntä toimintaa koko yhteistoimintaa-alueella. Kiireettömiä lääkärin vastaanottoja on jo peruttu tai hoidetaan puhelimitse, suun terveydenhuollon kiireettömiä aikoja on peruttu tai siirretty. Kouluterveydenhuollon toimintaa on vähennetty koulukohtaisesti, neuvolapalvelut kuitenkin jatkuvat normaalisti oireettomille lapsille ja äideille. Kotihoidon ja kotisairaanhoidon toiminta jatkuu entisellään. Infektiovastaanotto Liedossa on aloitettu vaikeaoireisille ja riskiryhmiin kuuluville, joilla on hengitystieoireita. Päivystys ja akuuttivastaanotto toimivat entiseen tapaan arkisin, mutta nyt myös iltavastaanottona klo 16-18 ma-to.

                                       

Toiminnan muutokset 30.3.2020 alkaen:

  • kiireetön lääkärin vastaanottotoiminta loppuu toistaiseksi Tarvasjoella, Marttilassa ja Koskella. Näiden tilalle perustetaan puolikiireellinen eli lähiaikavastaanotto Tarvasjoelle. Tämä siis palvelee Tarvasjoen, Marttilan ja Kosken asukkaita terveysasioissa, jotka pitää hoitaa 1-4 viikon kuluessa. Liedossa on toinen lähiaika-vastaanotto. Kaikki infektio-oireiset hakeutuvat ajanvarauksen kautta vain Lietoon.
  • laboratoriopalvelut jatkuvat seuraavasti: Liedossa ei muutoksia, Tarvasjoki ti ja to
    klo 7-11, Marttila ke klo 7-11, Koski ti klo 7-11

Marttilassa ja Koskella muu toiminta jatkuu toistaiseksi: neuvola, kotisairaanhoito, kotihoito, sekä suun terveydenhuolto, paitsi kiireettömät.

 

26.3.2020 Veli-Matti Leinonen, vt. terveyspalvelujohtaja, tartuntatautien vastaava lääkäri

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut