Jätehuolto

Kosken Tl kunta on osakkaana Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:ssä.

Koskella on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusmalli eli jokainen kiinteistö huolehtii oman jäteastiansa tyhjennyksen tilaamisesta haluamaltaan jätteenkuljetusyritykseltä. Jätelainsäädännön mukaan kaikkien sekä vakituisten että vapaa-ajan kiinteitöjen pitää liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen.

Suuremmat jäte-erät voi toimittaa Loimi-hämeen Jätehuolto Oy:n jäteasemille lajiteltaviksi ja käsiteltäviksi. Lähimmät jäteasemat ovat Forssassa, Loimaalla ja Somerolla.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n (LHJ)  tehtävänä on tuottaa jätehuollon peruspalvelut kuten yhdyskuntajätteiden ja vaarallisten jätteiden vastaanotto ja käsittely, jätehuollon kehittäminen sekä tiedostus ja neuvonta.

Ekopisteet ja hyötyjätepisteet

Pakkausjätteiden keräyksestä ja kierrätyksestä vastaa nykyään tuottajayhteisöjen valtuuttamana Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, jonka tehtävänä on huolehtia kuluttajapakkausten ja lasipakkausten kierrätyksestä. Koskella on yksi Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopiste Salen pihalla, osoitteessa Hämeentie 23.
Pisteessä on keräysastiat lasi- ja kartonkipakkauksille sekä pienmetallille sekä UFF:n vaatekeräys.

Paperinkeräys poistuu Maijankujan vanhalta kierrätyspisteeltä 29.3.2017.

 

Eko- ja kierrätyspisteille ei saa jättää jätteitä, joille ei ole astioita tai jotka eivät mahdu pisteellä oleviin astioihin.

Lisätiedot ja palautteet: http://rinkiin.fi/kotitalouksille/rinki-ekopisteet/

 

Loimi-Hämeen jätehuolto ylläpitää paikkaavana toimintana vanhoja hyötyjätepisteitä (paperi, lasin ja pienmetalli) Koskella Tl seuraavissa paikoissa: Koivukylä, palvelukeskus, Sorvasto,Tapala ja Teboil Koski Tl.

Sähkö- ja elektroniikkaromu (SER)

Sähkö- ja elektroniikkaromua vastaanotetaan Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n jäteasemilla. Lisäksi kerran vuodessa on keräyskampanja, josta ilmoitetaan Auranmaan Viikkolehdessä ja kunnan kotisivuilla.

Vaarallisten jätteiden vastaanotto

Vaarallisia jätteitä vastaanotetaan Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n jäteasemilla aukioloaikoina.  Kunnassa järjestetään Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimesta vaarallisten jätteiden keräys kerran vuodessa.

LoimiHämeen jätehuollon neuvonta

Vastaa jätehuollon järjeteämiseen liittyviin kysymyksiin. Neuvonta antaa ohjeita siitä, miten kulloinkin tulee menetellä ja miten lajitella.

(03) 424 2619   neuvonta(at)lhj.fi

Lähimmät kierrätyspisteet näet osoitteesta:
www.kierratys.info

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Kiimassuontie 127
30420 FORSSA
Puh. (03) 4242 600
www.lhj.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI
Asiakaspalvelu kotitalouksille
0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) maksuton
asiakaspalvelu@rinkiin.fi

Sähkö- ja elektroniikkaromun keräys ja kierrätys:
www.elker.fi
www.serty.fi
Intra | © 2012 Koski Tl

Voimassa oleva dokumentti on osoitteessa www.koski.fi.
Tämä kopio on ote tulostuspäivän versiosta jatkuvan kehittämisen periaatteen mukaan.